Projekti socijalne zaštite ALER-a

Izvor: juGmedia, 27.Okt.2014, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Projekti socijalne zaštite ALER-a

LESKOVAC – Agencija za lokalni ekonomski razvoj (ALER) u Leskovcu pokrenula je nekoliko projekata iz oblasti socijalne zaštite koji su danas predstavljeni na koferenciji za novinare.

Jedan od njih je projekat „Prihvatite me, ne želim da budem rob svojih smetnji u razvoju“.

Ovaj projekat socijalne zaštite biće realizovan u saradnji sa školom „11. oktobar“ i Udruženjem „Tezej“ s ciljem da se deci ometenoj u razvoju i njihovim porodicama pruži pomoć >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << u procesu obrazovanja i uključivanja u društveni život.

Vrednost ovog projekta, koji će trajati dva i po meseca, je 357 hiljada dinara a u funansiranju učestvuju Grad Leskovac sa 200 i ALER sa 157 hiljada dinara. On predviđa formiranje takozvanih servisa podrške defektologa deci sa smetnjama u razvoju, individualni rad s ciljem razvoja njihovih psihofizičkih funkcija i savetodavni rad sa raditeljima.

Vladimir Đorđević, direktor škole „11. oktobar“ rekao je da se od ove školske godine, pri školi, realizuje pripremni predškolski program a naredne godine trebalo bi da zaživi i takozvana „kućna nastavava“ ili patronaža kao vid individualnog rada stručnjaka sa decom koja imaju smetnje u razvoju.

Za buduće projekte socijalne zaštite, čiji je budžet preko 260 hiljada evra, ALER je, u saradnji sa ustanovama socijalne zaštite, od Delegacije Evropske unije zatražio 204 hiljada evra finansijske podrške, rekao je Bojan Tojaga, direktor Agencije i dodao da očekuje pozitivan odgovor.

Jedan od projekata sa kojim će ALER konkurisati kod EU Progresa je socijalna podrška nezaposlenim ženama i njihovoj deci sa smetanjama u razvoju, u ruralnom području Grada Leskovca, najavljeno je danas na konferenciji za novinare.

(Kraj)bdi

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.