Izvor: JUGpress.com, 03.Dec.2021, 21:03

Proglašeni najbolji na likovnom konkursu „Svet je lep kada zajedno stvaramo“

LESKOVAC

U holu Leskovačkog kulturnog centra povodom 3. decembra, Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, održana je završna aktivnost projekta „Svet je lep kada zajedno stvaramo“.

Udruženje za pomoć MNRO Leskovac je raspisalo likovni konkurs na ovu temu koji je namenjen deci, mladima i odraslima sa intelektualnim teškoćama sa teritorije cele Srbije. Cilj konkursa je promocija ideje da različitost >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << čini svet bogatijim i raznovrsnijim mestom za život i da prikaže stvaralaštvo osoba sa intelektualnim poteškoćama, te da na ovaj dan skrene pažnju javnosti da su i osobe sa invaliditetom integralni deo društvene zajednice, kao i da pokažu da mogu da stvaraju i doprinose razbijanju predrasuda o invaliditetu. Na konkurs je pristiglo 369 radova iz 41 organizacije sa teritorije Srbije. Zbog velikog broja pristiglih radova, izložba će biti organizovana na dve lokacije – u holu LKC, kao i u holu Dnevnog boravka „Duga“. Okupljene je pozdravila zamenica gradonačelnika Leskovca Lidija Dimitrijević da ovaj dan simbolizuje akcije koje bi trebalo da preduzimamo svakodnevno da bismo stvorili raznoliko društvo, prihvatljivo za sve ljude.

„Udruženje za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama (MNRO) je jedno od tih udruženja čiji rad grad Leskovac sa zadovoljstvom podržava, a koje različitim aktivnostima, poput ovog Likovnog konkursa, podstiče osobe sa invaliditetom da razvijaju svoje potencijale. Veliki broj pristiglih radova, iz svih krajeva Srbije pokazuje da su ti potencijali veliki i da ih ne smemo zanemarivati jer doprinose razvoju čitavog društva.“

Marina Drašković u ime Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja je ovom prilikom rekla da sektor za zaštitu osoba sa invaliditetom svakodnevno radi na rešavanju problema sa kojima se osobe sa invaliditetom suočavaju kako bi se omogućilo ravnopravno učešće u životu zajednice.

Po oceni žirija najbolji rad je Nikole Filipovića iz Udruženja „Otvoreno srce sveta“ iz Vršca, drugi je Lazar Ignjatović, URDSR Gornji Milanovac, dok je treće mesto pripalo Tanji Đuran, Udruženje MNRO Novi Sad.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.