Profesor Radovanović: Ne šikaniraju me, nego mobinguju

Izvor: juGmedia, 01.Dec.2012, 00:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Profesor Radovanović: Ne šikaniraju me, nego mobinguju

LESKOVAC – Profesor Visoke poslovne škole strukovnih studija u Leskovcu Dragomir Radovanović izjavio je danas da se nad njim vrši mobing i ponovo prozvao direktora škole Žiku Stojanovića.

„Trebalo je ranije da kažem da nije šikaniranje, već mobing“, kazao je profesor na konferenciji za novinare u sedištu Samostalnog sindikata >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << u Leskovcu, na kojoj je demantovao sve navode rukovodstva škole sa nedavne konferencije za novinare.

„Ne daju mi se odgovori na dopise, ne stavljaju me u komisije za prezentaciju škole, ne obavštvaju me o simpozijumima na kojima mogu da učestvujem, menjaju mi članove komisije za odbranu diplomskih radova, ne isplaćuju mi autorske honorare, iako se u školi koristi 8 mojih udžbenika, ne isplaćiju putne troškove samo meni, prete mi da ću biti tačka dnevnog reda, da će se protiv mene voditi postupak, strah upošljenika da sa mnom komuniciraju…“, naveo je Radovanović.

Polemisao je i sa tvrdnjama direktora Stojanovića da su mu neka predavanja oduzeta po akreditacionom programu iz 2012. godine.

„Nigde se ne pominje akreditacioni materijal iz 2007. godine, po kojem predajem predmete, oduzete odlukom direktora škole, iako on još uvek važi za drugu i treću godinu. Profesor koji treba da me zameni nije u tom akreditacionom materijalu, a nije, čak, ni u ovom iz 2012. godine“, naveo je.

Profesor dr Dragomir Radovanović je ismejao optužbe Stojanovića i njegovih saradnika o „interesnim grupama za smenu rukovdstva škole“.

„Ne razumem se mnogo u instalaterske poslove…, Ako su mi studenti glavna interesna grupa, meni će biti čast da takvu grupu predvodim i radim u njihovom interesu“, zaključio je profesor.

Radovanović je pao, kako je kazao, u nemilost direktora Žike Stojanovića kada je prošle godine policija počela da češlja poslovanje te škole, jer se sumnjalo da je on podneo anonimnu prijavu.

Do otvorene netrpeljivosti došlo je kada je profesor zaista podneo prijavu i to obelodanio krajem ovog leta, a u njoj je ukazao na niz nepravilnosti, poput neregularne podele autorskih honorara i prodaje udžebenika na crno.

(Kraj)

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.