Izvor: JUGpress.com, 23.Jan.2024, 19:27

Privrednom društvu iz Beograda daju na korišćenje objekat u Grdelici

LESKOVAC

Privrednom društvu „Quercus“ sa sedištem u Beogradu data je na privremeno korišćenje nepokretnost za KO Grdelica i to objekat broj 6, zgrada tekstilne industrije površine 741 m2 i objekat broj 14 zgrada tekstilne industrije površine 461 m2. koje je Grad Leskovac preuzeo na korišćenje i čuvanje od Republike Srbije. Preduzeće „Quercus“ planira da pokrene proizvodnju i formira digitalnu tekstilnu >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << mikrofabriku, te da uloži 300.000 evra u investiciono održavanje objekata koji su u lošem građevinskom stanju i bez funkcionalnih instalacija.

Biznis planom investitroa predviđeno je zapošljavanje najmanje 43 radnika, na način što će do kraja 2024. biti uposleno 9, do kraja 2025. godine novih pet radnika, do kraja 2026. još četiri, do kraja 2027. još devet, te do kraja 2028. godine još 16 novih radnika. Odeljenje za privredu i poljoprivredu GU Leskovac izradilo je elaborat očekivanih efekata realizacije investicije i očekuju se direktni prihodi u budžet grada u iznosu od 58.192 evra, odnosno 382.062 evra u budžet Republike Srbije u periodu od pet godina. Kao indirektni efekti investicije ostvariće se i prihodi lokalnih javno komunalnih preduzeća u iznosu od 20.065 evra. (kraj) IS/SA

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.