Privrednici doniraju novac za 11 bolničkih apartmana

Izvor: juGmedia, 14.Dec.2013, 21:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Privrednici doniraju novac za 11 bolničkih apartmana

LESKOVAC – Na inicijativu i javni poziv gradonačelnika Gorana Cvetanovića 13 leskovačkih kompanija finansiraće sa pet miliona dinara adaptaciju 11 apartmana na devet odeljenja Opšte bolnice u Leskovcu.

To je danas saopšteno na sastanku sa menadžmentom bolnice i predstavnicima donatora.

Među donatorima su firme Jugprom, Bimteks, Frenki prevoz, Prima Nova, Dunav osiguranje, Zlatan trag i vlasotinačka >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << firma Mehanizacija.

Cvetanović im je zahvalio na ovom gestu humanosti i istakao das u time pokazali veliku društvenu odgovornost, ne samo prema ovoj zdravstvenoj ustanovi, već i prema zaposlenima u svojim firmama i lokalnoj zajednici.

Projekat adaptacije apartmana besplatno su uradili stručnjaci Gradske uprave za urbanizam i komunalno stambene poslove a ukupna vrednost je oko pet miliona dinara. U proseku adaptacija jednog apartmana koštaće oko 400 hiljada dinara s tim što će firme-donatori same odabrati izvođače radova i direktno ih finansirati, kazao je Cvetanović.

Pored dva postojeća apartmana na hirurgiji i urologiji, bolnica će dobiti savremeno opremljene apartmane i na kardiologiji, psihijatriji, ortopediji, neurologiji i na grudnom odeljenju, neko od donatora finansiraće uređenje sanitarnog čvora na fizikalnoj medicini i dve sobe za prijem porodilja na ginekologiji.

Uskoro će biti opremljene i sobe za službu dermatovenerologije koja trenutno radi u Domu zdravlja, rekao je Nebojša Dimitrijević, direktor leskovčke Bolnice.

On je kazao da je ovo veliki gest dobre volje leskovačkih privrednika s obzirom na to da opremanje i rad bolnice finansira Republika i dodao da se u međuvremenu prijavilo još pet vlasnika kompanija koji žele da finansiraju opremanje apartmana.

U njima će moći da boravi po dva pacijenta koji žele konfornije uslove lečenja i smeštaja. Trenutno u postojeća dva apartmana cena jednodnevnog boravka iznosti 2.100 dinara.

Direktor Bolnice Nebojša Dimitrijević najavio je da će naredne investicije biti sređivanje kanalizacione mreže, izmeštanje specijalističkih ambulanti koje sada rade u Domu zdravlja kao i izgradnja centralne intenzivne nege koju će finansirati Ministarstvo zdravlja.

(Kraj)bdi
Pogledaj vesti o: Dunav osiguranje

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.