Prioritet na čekanju

Izvor: Istinomer.rs, 04.Jan.2011, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prioritet na čekanju

"Izgradnja ove škole drugi je najveći projekat ministarstva u sadašnjem sazivu, posle studentskog doma u Nišu." Leskovačka Visoka poslovna škola strukovnih studija već godinama kuburi sa prostorom u kojem se održava nastava. Naime, oko 400 studenata predavanja slušaju u skučenom montažnom objektu u kojem nema uslova za kvalitetan rad. Zbog toga je, kao što to reče ministar, izgradnja nove zgrade prioritet njegovog resora.
Kada >> Pročitaj celu vest na sajtu Istinomer.rs << je pre osam meseci položen kamelj temeljac za izgradnju nove zgrade Visoke škole za strukovne studije, norveška vlada donirala je milion i 850 hiljada evra za njenu izgradnju. Ministarstvo prosvete je, kako je obećano, trebalo da izdvoji milion evra, lokalna samouprava oko 700 hiljada i sama škola 100 hiljada evra.
Međutim, iako je trebalo još u septembru da uplati svoj deo, ministarstvo prosvete ni do danas nije obezbedilo trećinu od ukupnih sredstava za nastavak gradnje škole u Leskovcu. Glavni investitor, Vlada Norveške, nezadovoljna je ovakvim nemarom Ministarstva prosvete jer radovi ne mogu da se nastave. Svojim nečinjenjem ministarstvo dovodi u pitanje i izvođenje nastave na toj instituciji jer je planirano da prvi studenti slušaju predavanja u novoj zgradi već od oktobra 2011. godine.
Pošto je o gradnji škole govorio kao o "prioritetu", a da u praksi nije urađeno mnogo na tome, Istinomer ministru prosvete daje ocenu "nedosledno".
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na Istinomer.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Istinomer.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Istinomer.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.