“Primanova”, “Groš” i “Potenca” donirali bolničke apartmane

Izvor: juGmedia, 13.Jan.2014, 16:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Primanova”, “Groš” i “Potenca” donirali bolničke apartmane

LESKOVAC – U Opštoj bolnici u Leskovcu danas su otvorena tri od planiranih 12 apartmana, uređena novcem leskovačkih kompanija.

Uređenje dvokrevetnog apartmana na Odeljenju ginekologije finansirala je kompanija “Primanova” vlasnika Peđe Stojanovića, apartmana na Odeljenju ginekologije vlasnik restorana “Groš” Bojan Stamenković, a na Odeljenju urologije apartman je uredila firma “Potenca” iz Bobišta vlasnika >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << Nenada Cvetkovića.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović, zahvaljujući se, rekao je da su apartmani sagrađeni za desetak dana.

“Naša ideja je da ove apartmane, kao i mnoge stvari u gradu, završimo transparentno uz pomoć donatora, bez ulaganja lokalne samouprave i Vlade Srbije”. Donatori u ovom slučaju sami realizuju projekte, ali se moraju pridržavati zadatih standarda”, kazao je gradonačelnik Cvetanović, inicijator izgradnje bolničkih apartmana.

Direktor bolnice Nebojša Dimitrijević kazao je da već sutra kreće uređenje još tri apartmana, čiji su finansijeri restoran “Park” i preduzeća “Bimteks” i “Fungo- jug”.

Dimitrijević je rekao da će u bolnici biti izgrađeno više od 12 vip bolničkih soba jer se u međuvremenu javio veliki broj donatora. On je najavio i donaciju kompanije “Jura” od 26.000 evra, koja će obezbediti dušeke, jastuke i posteljinu za potrebe svih bolničkih odeljenja.

Jedan od donatora Nenad Cvetković rekao je da je zahvalan što mu je pružena prilika da pomogne gradu.

“Smatram da bi ovo trebalo da bude primer za sve one koji mogu da učine bar nešto, bilo koju sitnicu da nam grad bude bolji. Drago mi je da imaju energije, smisla i namere da povuku ovaj grad napred. To nije bilo skoro, a svi smo mi to rado čekali”, ocenio je Cvetković.

U Opštoj bolnici od ranije funkcionišu tri apartmana. Bolnički dan košta 2.100 dinara, što je, prema rečima Dimitrijevića, primereno primanjima na jugu Srbije.

(Kraj) mil

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.