Prijem za “Abrašević” i “Lolu”

Izvor: JUGpress.com, 25.Dec.2016, 23:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijem za “Abrašević” i “Lolu”

LESKOVAC

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović priredio večeras  je prijem za članove ansambla narodnih igara i pesama „Abrašević“ iz Leskovca i „Ivo Lola Ribar“ iz Beograda.

Povod je bio njihov zajednički novogodišnji nastup u leskovačkom Narodnom pozorištu.

Cvetanović je rekao da mu je veoma drago što,  posle 2009. godine,  publika ponovo ima priliku da uživa u koncertu leskovačkog „Abraševića“.

„Zadovoljstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << je još veće ako imamo u vidu da je reč o anamblu koji neguje srpsko kulturno nasleđe, pre svega izvodeći tradicionalne srpske pesme i igre još iz 1905. kada je i osnovan. Jedan od osnovnih uslova da uspete u nekom poslu je da taj posao volite i da deo sebe uložite u njega. Upravo zahvaljujući vašem entuzijazmu i ljubavi prema ovome što radite, uz pomoć grada, posle višegodišnje pauze ansambl „Abrašević“ počeo je da radi u okviru Leskovačkog kulturnog cenrra 2014. godine. Postojanje ovog ansambla je od velike važnosti za naš grad, pre svega omogućava da naša deca steknu znanje o tradiciji, svom narodu, veri i svemu onome što je vezano za narod. To je okruženje u kojem vaspitavanje dece upotpunjujete vrednostima kao što su timski duh, marljivost i veliku odgovornost, “ rekao je Cvetanović koji je poželeo dobrodošlicu i članovima ansambla „Lola“ koji su poslednji put nastupili u Leskovcu 1974. godine, poželevši im puno uspeha u daljem radu.

Direktorka Leskovačkog kulturnog centra, u čijem sklopu radi „Abrašević“, Sanja Conić zahvalila se gradonačelniku koji je 2014. godine razumeo potrebu da ovo kulturno-umetničko društvo ponovo oživi nakon petogodišnje pauze u radu, te da deca opet nastave sa igrom i vežbanjem.

Rukovodilac KUD  „Abrašević“ Bratislav Stanisavljević rekao je da je  ovo kulturno-umetničko društvo osnovano pre 111 godina.

„Za svo to vreme bilo je nekoliko pauza tokom rada. Prvi put za vreme Balkanskih ratova, Prvog svetskog rata, Drugog svetskog rata i od 2009.-2014. godine. Ovaj koncert je naš veliki povratak na scenu i nadam se da ćemo ponovo zauzeti mesto koje smo nekada imali,” rekao je Stanisavljević

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Zajednički novogodišnji koncert “Abraševića” i “Lole”

Izvor: JUGpress.com, 26.Dec.2016, 00:13

LESKOVAC..Pred prepunom salom Narodnog pozorišta zajednički koncert održali su kulturno-umetnička društva „Abrašević“ i „Ivo Lola Ribar“ iz Beograda...Publika je imala prilke da uživa u sjajnim koreografijama i spletu narodnih igara koja su im priredila ova dva ansambla...Bratislav Stanisavljević,...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.