Prijave protiv korisnika novca iz budžeta

Izvor: juGmedia, 26.Jan.2015, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijave protiv korisnika novca iz budžeta

LESKOVAC – Leskovački kulturni centar, Narodno pozorište, Centar za ekonomiku domaćinstva i Gradska autobuska stanica su na spisku pravnih lica protiv kojih su podnete krvične i prekršajne prijave.

Petnaestak prijava, ali i predstavki Odseku za suzbijanje privrednog kriminaliteta, podneli su inspektori Službe za budžetsku inspekciju zbog nenamenskog i nezakonitog trošenja novca iz gradskog budžeta.

U materijalu dostavljenom danas gradskim većnicima stoji da >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << je kontrola trošenja novca vršena za period 2012, 2013 i 2014. godine.

Rekorder po broju prijava je Rukometni klib „Hisar“. Inspektori su policiji poslali jednu predstavku, podnet je zahtev za pokretanje jednog prekršajnog i jednog krivičnog postupka.

Na tom spisku je i Savez za školski sport sa dve prijave, zatim sa po jednom Mesna zajednica Miroševce i MZ Braza.

Tokom redovne i vanredne kontrole obuhvaćeno je ukupo 25 korisnika. Prema izveštaju, škole na području Leskovca i Predškolska ustanova „Vukica Mitrović“ nemaju ni jednu primedbu.

(Kraj) mil

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.