Priča o pečatu

Izvor: JUGpress.com, 16.Nov.2017, 22:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priča o pečatu

LESKOVAČKI KULTURNI CENTAR

RADIONICA „PRIČA O PEČATU“

U Holu na prvom spratu Leskovčkog kulturnog centra održana je prva u nizu likovnih radionica pod nazivom „Priča o pečatu“, namenjena učenicima završnih razreda osnovnih škola. Učesnici radionice su učenici OŠ „Josif Kostić“, OŠ „Vase Pelagić i OŠ „Vuk Karadžić“. Radionicu je osmislila i vodi Milena Krstić,  profesor stručnih predmeta Škole za tekstil i dizajn.

„Ova >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << radionica će se organizovati u tri nedelje i tri etape“ kaže Milena Krstić i dodaje da će najpre biti prezentovan istorijski i teorijski deo o pečatu, a nakon toga pristupiće se izrađivanju dezena za štampanje.

„U naredne dve nedelje izrađivaćemo pečat na linoleumu i štampati ga na majicama. Neka deca na ovim radionicama pokazuju i svoj talenat koji će se dalje usmeriti kroz školovanje u našoj školi.“

Dragana Nikolić, urednik dečjeg programa Leskovačkog kulturnog centra ističe da je ovo već četvrta godina saradnje LKC-a i škole za tekstil i dizajn.

„Želimo da učenike završnih razreda osnovne škole „uvučemo“ u neki kreativni proces, jer smatramo da oni nemaju dovoljno kreativnih programa koji su njima namenjeni.“

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.