Izvor: JUGpress.com, 01.Okt.2020, 16:56

Pri kraju radovi na gradskom kolektoru i liniji mulja, tvrde nadležni

LESKOVAC

Radovi na kolektoru i postojenju, dvema komponentama projekta Upravljanja otpadnim vodama grada Leskovca izvode zadovoljavajućom dinamikom i njihov završetak se očekuje uskoro. Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović obilazeći ove radove podseća da je prvo izgrađena Linija vode sa 10,4 miliona evra i da se trenutno izvode radovi na izgradnji Linije mulja vredni 497,5 miliona dinara gde je izvedeno preko 95% >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << radova.

„Što se tiče gradskog kolektora, projekat je vredan 464 miliona dinara i gradi se u dužini od 5150 metara. Danas smo ovde zato što se gradi poslednjih 50 metara i to će biti završeno u toku tekuće nedelje. Već smo na kolektor priključili Zelenu zonu, a kada završimo ovih 50 metara ostaje nam da priključimo deo koji je išao kroz Bogojevce i Bratmilovce koji je 2010. godine blokiran zbog poplava i tada ćemo imati kompletnu mrežu. Po projektu razmak između starog i novog kolektora je trebalo da bude minumum pet metara, ali na nekim mestima to nije pa smo morali da ih veštački odvojimo i da postojeći prostor između njih asfaltiramo. Sada nas očekuje šest meseci ispitivanja i snimanja novog kolektora najsavremenijim kamerama jer u njemu ne sme biti ni malo vode. Radovi na izgradnji Linije mulja i Kolektora biće završeni do kraja godine, a čitav sistem stavljen u funkciju do kraja 2021.”

Budimir Stojiljković, rukovodilac projekta izgradnje gradskog kolektora, ističe da su poslovi na ovom projektu iziskivali puno vremena, truda, energije i angažovanje mnogih lica kako bi sve teklo svojim tokom.

“Na projektu je bilo angažovano puno zaposlenih u Gradskoj upravi. Veliki trud je iziskivala i eksproproprijacija zemljišta za koju je grad Leskovac samo u poslednjih nekoliko meseci izvojio preko 40 miliona dinara.“

Maja Milošević Milojić, rukovodilac Jedinice za implementaciju projekta, pojašnjava da se u Navalinu trenutno asfaltiraju interne saobraćajnice druge faze postrojenja Linije mulja.

“Vrlo smo blizu realizacije projekta. Ono što nas u narednom periodu očekuje je obezbeđivanje preduslova za rad Linije mulja, a to je višak mulja iz Linije vode koji će se stvoriti od otpadnih voda koje će doći preko kolektora. Potrebno je da kolektor i Linija vode rade šest meseci da bi se dobio mulj.”

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.