Meštani traže jeftinije pravoslavne obrede

Izvor: Politika, 07.Dec.2011, 19:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Meštani traže jeftinije pravoslavne obrede

LESKOVAC  Predstavnici pet sela u okolini Leskovca zatražili su da njihov paroh umanji cene svojih usluga prilikom pravoslavnih obreda za oko 60 odsto i zapretili protestima ukoliko se ne udovolji njihovom zahtevu.

U protestnom pismu, upućenom mesnom parohu, popu Bratislavu kako ga jedino oslovljavaju meštani, predstavnici sela u vučjanskom kraju - Gornja i Donja Bunuša, Čifluk, Radonjica, Todorovce i Miroševce zatražili su da se cene usluga za „svetenje vode” >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << i sečenje kolača na slavama smanje sa sadašnjih 2.000 dinara na 500 dinara.

Jedan od predstavnika tih sela Ljubiša Cakić rekao je Beti da su ljudi u vučjanskom kraju dobri vernici, ali da su veoma siromašni i da se njihov paroh mora ponašati u skladu sa nastalom krizom.

„Narod je ogorčen i kategoričan da i sveštenstvo mora živeti kao i njihovi parohijani. Ukoliko ozbiljno ne shvate ovaj problem, mi ćemo organizovati protest”, kazao je Cakić.

On je rekao da se parohu plaća i zakazivanje služenja obreda u iznosu od 400 dinara, a da paroh traži dodatnih 400 dinara ako se slavski obred, venčanje ili krštenje snima kamerom.

Do paroha ove parohije Beta danas nije mogla da dođe.

Niko od meštana nije znao njegov broj telefona, kao ni njegove starešine u Leskovcu, koje su rekle da nisu upoznate sa slučajem, a mobilni broj crkvenjaka, na koga smo bili upućeni, nije bio dostupan.

Beta

objavljeno: 07.12.2011.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Meštani prete protestom ukoliko paroh ne spusti cenu obreda

Izvor: Blic, 07.Dec.2011

Predstavnici pet sela u okolini Leskovca zatražili su da njihov paroh umanji cene svojih usluga prilikom pravoslavnih obreda za oko 60 odsto i zapretili protestima ukoliko se ne udovolji njihovom zahtevu. ..U protestnom pismu, upućenom mesnom parohu, popu Bratislavu kako ga jedino oslovljavaju meštani,...

Nastavak na Blic...

Pope, Bratislave, smanji cene!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Dec.2011

LESKOVAC -..Predstavnici pet sela u okolini Leskovca zatražili su da njihov paroh umanji cene svojih usluga prilikom pravoslavnih obreda za oko 60 odsto i zapretili protestima ukoliko se ne udovolji njihovom zahtevu...U protestnom pismu, upućenom mesnom parohu, popu Bratislavu kako ga jedino oslovljavaju...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Seljani prete protestom ukoliko paroh ne spusti cenu obreda

Izvor: Blic, 07.Dec.2011

Predstavnici pet sela u okolini Leskovca zatražili su da njihov paroh umanji cene svojih usluga prilikom pravoslavnih obreda i zapretili protestima ukoliko se ne udovolji njihovom zahtevu. ..U protestnom pismu, upućenom mesnom parohu, popu Bratislavu kako ga jedino oslovljavaju meštani, predstavnici...

Nastavak na Blic...

Protesti zbog skupih usluga popa

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Dec.2011, 00:09

Predstavnici pet sela u okolini Leskovca zatražili su da njihov paroh umanji cene svojih usluga prilikom pravoslavnih obreda i zapretili protestima ukoliko se ne udovolji njihovom zahtevu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Pop Bata negira da skupo naplaćuje

Izvor: B92, 08.Dec.2011

Leskovac -- Pop Bata, kome su predstavnici šest sela u okolini Leskovca tražili da umanji cene usluga za oko 60 odsto, naziva optužbe gnusnim lažima...Meštani su pripretili protestima ukoliko se ne udovolji njihovom zahtevu...U protestnom pismu upućenom mesnom parohu popu Bratislavu predstavnici...

Nastavak na B92...

Sečenje slavskog kolača 2.000 RSD

Izvor: B92, 08.Dec.2011

Leskovac -- Predstavnici pet sela u okolini Leskovca zatražili su da njihov paroh umanji cene svojih usluga prilikom pravoslavnih obreda i zapretili protestima...U protestnom pismu, upućenom mesnom parohu, popu Bratislavu kako ga jedino oslovljavaju meštani, predstavnici sela u vučjanskom kraju -...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.