Izvor: JUGpress.com, 24.Jun.2020, 23:38

Prete mu otkazom jer je iznosio istinu kako je u Juri

LESKOVAC

Poverenik Samostalnog sindikata u fabrici Jura u Leskovcu Predrag Stojanović rekao je danas za JUGpress da je dobio drugu opomenu pred otkaz, da očekuje da će dobiti i otkaz ali ne očekuje da će nadležne inspkecije reagovati zbog toga.

“Ovo je druga opomena. Prva je stigla na kućnu adresu 10. marta. Ta opomena je bila vezana zato što sam u javnost izneo informacije ,koje po njima nisam >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << smeo da iznesem, a informacije su da mi je glavni menadžer Korejanac pretio prstom u predelu vrata, da će glavu da mi odseče. Druga je što sam rekao da ćemo da radimo za minimalac. To je ono zbog čega me optužuju da sam prekršio neku radnu disciplinu”, objašnjava Stojanović.

Medjutim, razlog za ove pretnje otkazom je to što je o stanju u Juri govorio u vreme vanrednog stanja.

” Ja sam javno iznosio istinu šta se dešava u fabrici, da se rastojanje ni jednog trenutka nije poštovalo, da se ni maske i rukavice nisu nosile, osim u početku, da inspekcija kad je dolazila više od pola radnika je dobilo slobodno da ne radi. Od jedne trake su pravili dve trake, a inspekcija kada bi dolazila je zatekla situaciju kako valja. Inači, svi radnici su znali kad će da dođe inspekcija, a kamoli menadžment. Čim inspekcija izađe na vrata, odmah se sve vrati na staro”, objašnjava.

Kaže da je u „Juri“ od samog početka, od 6. decembra 2011. godine i da pripada prvoj grupi koja je ušla u fabriku.

“Verovatno ću zbog svega dobiti otkaz, jer oni rade šta hoće i niko im ništa ne može. Ne verujem da će bilo koja inspekcija da reaguje i zaštiti me”, kaže Stojanović koji će, praktično, da ostane bez posla jer je govorio istinu, šta se dogadja u fabrici “Jura” koja je u Leskovcu bila rasadnik korona virusa.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.