Izvor: JUGpress.com, 16.Okt.2019, 21:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo profesor doktor Žarko Spasić

BEOGRAD-LESKOVAC

Posle kraće i teške bolesti preminuo je profesor doktor Žarko Spasić.

Profesor Spasić je rodjen 15. april 1945.godine u Leskovcu.Završio je Gimnaziju u svom rodnom gradu.Diplomirao je na Mašinskom fakultetu u Beogradu.Magistrirao je i doktorirao na istom fakultetu .

Bio je redovni profesor na Mašinskom fakultetu u Beogradu na kome je obavljao jedno vreme i funkciju dekana.Bio je prorektor Univerziteta u Beogradu.Predavao je i na fakultetima >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << u inostranstvu u okviri medjufakultetske saradnje. Bio je , itzzmejdu ostalog, i član Saveta OTPORA

 Izmedju ostalih dobio je i Oktobarsku nagradu grada Beogarda kao i plaketu HEROJA OTPORA 1998. godine.Saradjivao je sa privredom. Poslednjih godina se intenzivno bavio svojim rodnim gradom Leskovcem.Napisoa je nekoliko knjiga o leskovačkoj Gimnaziji.

Napisao je seriju priča o uspešnim leskovčanima koje je leskovački nedeljnik Nova Naša reč, jedini štampani medij južno do Niša, objavila jkao serijal pod zajedničkim nazivom  “Leskovčani beogradske dijaspore”.Najveći broj tih priča prenele je i Regionalna informativna agencija JUGpress.Komisija na konkursu za kulturu grada Leskovca je odbila da odobri sufinasiranje projekta koji je predvidjao štampanje knjige od ovih i novoiih priča o leskovčanima rasutim po svetu koje je profesor Žarko Spasić pripremao.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.