Izvor: JUGpress.com, 03.Apr.2023, 10:20

Preminuo bivši direktor Elektrodistribucije Leskovac Josif Spirić

LESKOVAC

Bivši direktor Elektrodistribucije Leskovac, Josif Spirić, preminuo je 1. aprila u 78. godini.

Josif V. Spirić, rođen je 1945. godine u Leskovcu.

Elektrotehnički fakultet u Beogradu završio je 1970. godine, zvanje magistra elektrotehničkih nauka stekao je 1985. godine a doktorsku disertaciju odbranio je 1997. godine.

Od 1989. do 2005. godine bio je član ili predsednik >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << više stručno-tehničkih komisija koje su se bavile planiranjem i razvojem elektrodistributivnih mreža. 2011. godine stekao je zvanje naučnog saradnika, od strane Ministarstva nauke Republike Srbije.

U Elektroprivredi Srbije radio je od 1974. godine do odlaska u penziju, od čega je najveći deo proveo u Elektrodistribuciji Leskovac. Od 1989. do 2000. bio je tehnički direktor a od 2000. do 2007. godine, direktor Elektrodistribucije Leskovac.

Samostalno ili u saradnji sa kolegama iz struke, objavio je više od 50 stručnih radova.

Sahrana će se obaviti danas, 3. aprila na groblju Špitalj u Leskovcu.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.