Izvor: JUGpress.com, 05.Dec.2022, 20:28

Premijerka kaže da Leskovčanima mnogo znači stadion

LESKOVAC-BEOGRAD

Da putujete malo više po Srbiji i da pričate sa ljudima u manjim opštinama, po gradovima Srbije, vi bi znali koliko jedan stadion znači za jednu lokalnu zajednicu, poručila je premijerka Ana Brnabić poslanici

Zeleno – levog kluba Biljani Đorđević koja je zatražila danas od premijerke Ane Brnabić da objasni ko i  kako definiše javni interes, kakva je struktura javnih investicija i obrazloženje o tome na šta se troši novac.

“Kada >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << sam bila u Leskovcu poslednji put, nisam mogla da verujem koliko tim ljudima znači taj stadion i koliko su ponosni na svoj stadion. Apsolutno garantujem i tvrdim da mnogo znači taj stadion  i Leskovcu i Vranju, Nišu, Kragujevcu. Takođe i nacionalni stadion, koji je generator dodatnog profita za budžet Srbije”, rekla je Brnabić.

Kako je odabran nacionalni stadion ili novi most preko Save umesto, recimo, kanalizacione infrastrukture. Kako se ti projekti sprovode i prate, zapitala je Đorđević, uz ocenu da opozicija umesto politike “ako nema hleba, jedite kolače, traži politiku javnog interesa, da se utvrdi u javnoj raspravi šta je prioritet za zemlju i građane, “posebno onda kad nije očigledno da svi od toga imaju korist”.

Brnabić je, odgovarajući na prozivke, rekla da je kanalizaciona mreža u predlogu budžeta i da se gradi 5.000 kilometara i da će se u to i izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda uložiti 3,4 milijarde evra.

Rekla sam da gradimo 5.000 kilometara kanalizacione mreže, a vi meni postavljate pitanje – zašto stadion, a ne kanalizaciona mreža. 5.000 kilometara kanalizacione mreže i pitate me, a što stadion, što ne mreža. Pa zato što možemo i jedno i drugo, naglasila je Brnabić.

Đorđević je uzvratila Brnabić da živi na Dedinju, a ona u Mirijevu, koje je poprilično neuslovno sa stanovišta infrastrukture.

Kako kažete ljudima gde nema nijedno domaćinstvo sa kanalizacionom infrastrukturom zašto se gradi nacionalni stadion? Šta kažete ljudima zašto se gradi metro bez stanice kod Kliničkog centra, ako oni iz unutrašnjosti treba da dođu u Beograd i da ne mogu lako da iskoriste taj metro i da dođu do Kliničkog centra, pitala je ona.

3

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.