Prekretnica za SPO

Izvor: RTS, 27.Mar.2010, 19:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prekretnica za SPO

Srbija mora biti okrenuta zapadnoj civilizaciji, izjavio potpredsednik SPO-a i ministar za dijasporu Srđan Srećković naglasivši da je 2010. godina prekretnica za Srpski pokret obnove.

Potpredsednik Srpskog pokreta obnove i ministar za dijasporu u Vladi Srđan Srećković izjavio je u Leskovcu da Srbija mora biti okrenuta zapadnoj civilizaciji i poručio da samo ekonomski jaka država može biti garant bolje budućnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << svih njenih građana.

Prema Srećkovićevim rečima, Srbija mora biti zemlja koja za svoje saveznike i partnere ima najmoćnije zemlje sveta.

Upravo zbog tih partnerstava i savezništava, imaće međunarodni kredibilet da ponovo legitimizuje svoju geostratešku poziciju, objasnio je Srećković.

Srećković smatra da se Srbija za svoje interese može izboriti samo ako se privredno razvija i postane atraktivna za strane investitore.

"Ova godina je prekretnica za SPO. Mi hoćemo da menjamo Srbiju, ali to podrazumeva da menjamo i sebe same", poručio je Srećković.

"Čvrsto smo rešeni da u procesu pripreme izbornog Sabora stranke krenemo u modernizaciju stranke, da u stranku uvedemo novi pozitivni duh, novi način komunikacije sa javnošću i da rukovodstvo stranke osvežimo novim, stručnim ljudima", naglasio je Srećković.

Ako želimo uspešno da menjamo Srbiju, objasnio je Srećković, "moramo da menjamo i sami sebe".

Srđan Srećković je najavio desetogodišnju strategiju SPO, "sa ciljem da ta stranka postane vodeća stranke evropske srpske desnice".

Prema oceni Srećkovića, "ni po programskim načelima, ni po ciljevima za koje se zalagala i zalaže, ne postoji nijedna stranka koja može da predvodi evropsku srpsku desnicu izuzev SPO-a".

"Evroatlantske integracije su projekti evropskih desničara i naše krajnje ishodište", rekao je Srećković.

Zato modernizovan SPO, dodao je Srećković, mora biti tačka okupljanja prozapadnih, reformskih i konzervativnih organizacija i pojedinaca.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.