Preko suda do kanalizacije

Izvor: juGmedia, 10.Feb.2016, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preko suda do kanalizacije

LESKOVAC – Grad Leskovac je po nalogu Osnovnog suda danas morao da krene sa završetkom radova na izgradnji kanalizacione mreže u Donjem Sinkovcu koji su počeli da se izvode još pre 20 godina.

Direkcija za urbanizam i izgradnju je prekinula radove 1997. godine i time prekršila ugovor sa mesnom zajednicom, te je pedesetak meštana sela, koji još uvek koriste septičke jame, tužilo preduzeće i dobilo spor na sudu početkom ove godine.

Sadašnji direktor >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << Direkcije za urbanizam i izgradnju Milenko Milenković Jugmedii nije znao da kaže iz kog razloga su njegovi prethodnici obustavili radove koje su delom platili sami Sinkovčani.

„Ali, u svakom slučaju, moramo da ispoštujemo odluku suda i ispravimo greške koje su učinjene u prošlosti“, kazao je.

U ovom trenutku se postavlja 950 metara cevi prečniaka fi 315 i fi 400. Vrednost ugovora je 4.677.930 dinara.

„Završetak ukupne izgradnje kanalizacione mreže u Donjem Sinkovcu je planirano u okviru 3. faze programa za Centralno postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda koji finansira ORIO. Realizacija tog drugog dela trebalo bi da počne u ovoj godini, ako sve ide po planu i programu“, istakao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović obilazeći radove u Donjem Sinkovcu.

Izvođač je firma „Investprodukt“ iz Lebana, a Sinkovčani će dobiti kanalizaciju u roku od 60 dana.

(Kraj) dum

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Letnje održavanje puteva počelo u zimu

Izvor: juGmedia, 11.Feb.2016, 12:38

LESKOVAC – U Leskovcu je počelo redovno održavanje opštinskih i nekategorisanih puteva, odnosno letnje održavanje, koje je ranije bilo problematično zbog čestih obaranja tendera, saopšteno je danas. U Direkciji za urbanizam i izgradnju objašnjavaju da se poranilo zahvaljujući tome što je...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.