Preko 60 azilanata stiglo u Leskovac

Izvor: JužneVesti.com, 16.Jul.2015, 21:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preko 60 azilanata stiglo u Leskovac

Prvi azilanti stigli su večeras i u Leskovac. Njih šezdesetoro uhvaćeno je na makedonskoj granici i svi su poslati na prijavljivanje u Policijsku upravu Leskovac.

Kako je potvrđeno “Južnim vestima”, oni će još večeras organizovanim prevozom biti prebačeni do Beograda ili Subotice.

Jedan od njih je poslat u Urgentni centar zbog uboda nožem u ruku koji je zadobio prilikom tuče u Makedoniji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << />
Leskovački Crveni krst je obezbedio vodu za azilante koji su posedali preko puta zgrade Policijske uprave, nevoljni da razgovaraju sa novinarima, a kako saznajemo, radi se o državljanima Pakisatana, Palestine i Sirije.

Sekretar Crvenog krsta u Leskovcu Dragan Veličković kaže da su ih azilanti “iznenadili” i da u Leskovcu nema prostora za njihov smeštaj.

Trenutno pokušavamo da im obezbedimo barem po jedan sendvič pre nego nastave dalje. Žao nam je dece, pa ćemo učiniti sve što je u našoj moći da im olakšamo golgotu koju prolaze - kaže sekretar Crvenog krsta u Leskovcu Dragan Veličković.

Među azilantima ima i majki sa decom starosti od 4 do 6 godina.

U Srbiji dobijaju dozvolu za boravak na 72 sata, ali njima je naša zemlja uglavnom trenzitno područje. Na jugu se ne zadržavaju, već idu dalje kako bi nastavili put ka Mađarskoj ili zatražili azil u nekom od centara u Srbiji.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.