Izvor: JUGpress.com, 27.Okt.2021, 09:43

Predstavljen roman prvenac mladog autora iz Leskovca – Hotel ledenog vrha Alekse Kostadinovića

LESKOVAC-NIŠ

U Domu kulture u Vučju održana je promocija romana “Hotel Ledeni vrh” mladog autora Alekse Kostadinovića. Na promociji su govorili profesor  dr Goran Maksimović i docent dr Mirjana Bojanić Ćirković sa Filozofskog fakulteta Univerziteta u Nišu kao i recenzenti Sanja Stevanović i Jelena Jocić. Nakon promocije u Vučju, autorovom rodnom mestu, književnu publiku očekuje promocija u Nišu.                      

“Veoma >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << neobičan rukopis. Žanrovski takođe, dosta provokativan. Radi se o horor prozi odnosno jednom specifičnom vidu fanstastike koji je uvjek izazovan za književnu publiku. Bili smo impresionirani činjenicom da jedan student napiše tako neobičan i kvalitetan roman pogotovo što je to njegov prvi rukopis”, kazao je profesor dr Goran Maksimović, urednik.

Aleksa Kostadinović, do skora student niškog Univerziteta, a sada master psiholog roman je počeo da piše još tokom studija. Ideju je dugo nosio u sebi, a onda je rešio i da je zapiše.

                             “Moja interesovanja oduvek su naginjala ka nečim strašnim, bilo da je u pitanju neka priča, knjiga ili film. S tim u vezi, često sam se zapitao kako bi, da postoje, izgledala mesta u kojima postoji veoma tanka granica između ovog i onog sveta, i kakav bi život bio u njima? U traganju za tim odgovorom stvorio sam imaginarni grad duhova, Vukograd, a zajedno s njim i veliki broj likova i priča koje su vezane za taj grad”, kaže autor romana kome je u građenu likova dosta pomoglo znanje iz psihologije. Ističe da je roman namenjen ljubiteljima horora, ali da je jedan od njegovih ciljeva da čitaoce natera na razmišljanje o ljudima koji boluju od neke mentalne bolesti i tako ih bolje razumeju.

                           Iskustvo koje sam ja imala u radu sa Aleksom je veoma pozitivno i srećna sam što je tako, s obzirom na to da je to bio moj prvi neposredni rad na recenziranju jednog romana, kazala je recenzent na romanu ,,Hotel ‘Ledeni vrh'” Sanja Stevanović.

                           “Ja jesam student književnosti i bavim se njome, ali nisam do sada imala priliku da budem uključena u materijalizaciju jednog novog izdanja, tako da je ovo za mene bila čast i drago mi je što sam imala priliku da radim sa jednim tako izuzetnim autorom kao što je Aleksa Kostadinović. Prvobitno sam sa ovim mladim piscem sarađivala kao lektor, ali je uloga recenzenta za mene bila izazovnija, jer je trebalo da dam određene komentare i smernice koje se nisu ticale pravopisnih i gramatičkih stvari. Lektorski deo bio je ipak lakši, pošto se time bavim svakodnevno i dobro sam upoznata sa tim poslom, a ova druga uloga je novina. Moram da kažem da je svakako pomoć koju smo mi sa strane pružili bila minimalna, s obzirom na to da je Aleksin roman već kada je predat kao rukopis bio odlično uređen”, istakle je Sanja Stevanović.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.