Predstavljen projekat i veb-portal „Rast juga“ (VIDEO)

Izvor: NTV.rs, 02.Apr.2015, 17:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavljen projekat i veb-portal „Rast juga“ (VIDEO)

Uprava za razvoj sela i Kompanija “Agrozem“ iz Niša predstavili su bazu podataka i veb-portal “Rast juga”. Sadrži podatke o istoimenom projektu, koji podrazumeva saradnju opština Nišavskog okruga u razvoju poljoprivrede i agrobiznisa.
Kako stimulisati poljoprivredne proizvođače siromašnog juga da nastave proizvodnju i proboj na tržište – pitanje je na koje mnogi odgovor traže godinama. Jedno od rešenja možda bi moglo biti i formiranje međuopštinskih klastera. >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << U okviru Projekta “Rast Juga“, takvu saradnju uz podršku USAID-a,uspostavili su Niš, Leskovac, Doljevac, Gadžin Han i Merošina.
U tom cilju, USAID podržava i aktivnosti Centra za preradu hrane, formiranog pre godinu i po dana. Nosilac tog projekta je ovdašnja uprava za razvoj poljoprivrede. Novi portal imaće važnu ulogu u ponudi i formiranju cena proizvoda.
Baza podataka na novom portalu ažurirana je od decembra prosle do marta ove godine.
Projekat „Rast juga“ deo je petogodišnjeg USAID-ovog projekta lokalnog održivog razvoja, koji se okončava ove godine.
Deo klastera na ovim prostorima biće i prerađivački Centar u Donjem Matejevcu, gde će biti birana ponuda uzgajivača voća svih pet opština. USAID će finansirati i kupovinu sušare i hladnjače, čime će biti zaokružen celokupan proces proizvodnje i formirana bolja cena na tržištu.

Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na NTV.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.