Izvor: JUGpress.com, 27.Feb.2020, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavljen Zakon o javnim nabavkama

LESKOVAC

Parlament privrednika Privredne komore Srbije-Regionalne privredne komore Jablaničkog i Pčinjskog upravnog okruga održao je svoju osmu sednicu. Na dnevnom redu je bila tema o tekućim privrednim kretanjima na teritoriji Jablaničkog i Pčinjskog okruga, kao i novi Zakon o javnim nabavkama koji stupa na snagu 1. jula. Goran Jović, direktor RPK, kaže da će ovaj zakon uneti mnogo promena svojom primenom.

„Predstavnica Privredne komore Srbije će govoriti >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << o tome, kako bi i ostali privrednici bili u mogućnosti da se na osnovu te prezentacije bolje upoznaju sa ovim zakonom. Parlament privrednika će sledeću sednicu imati u Bujanovcu, jer mi pokušavamo da dođemo da svakog privrednika i svakog dela našeg okruga, kako bi što više njih upoznali sa privrednim kretanjima i onim što ih očekuje u 2020. godini.“

Jović je izneo podatak da je u porastu spoljnotrgovinska razmena ovog regiona, da je povećan broj zaposlenih, te da se ekonomski rast osetio bez obzira na takse koje su uvedene od strane privremenih kosovskih vlasti, ali da su te takse svakako problem koji mora da bude rešen u narednom periodu.

Marija Marković, viši savetnik u Centru za privredna pitanja Privredne komore Srbije, rekla je da novi Zakon o javnim nabavkama predviđa da privrednici mogu elektronski da podnose svoje ponude i da je to isključivi način podnošenja ponuda preko portala i komunikacija će se sprovoditi isključivo preko portala. U planu je dalje organizovanje predstavljanja zakona, kao i radionice za korišćenje portala javnih nabavki.

PodeliteKlikom podijelite na Facebooku(Otvara se u novom prozoru)Podijeli na Twitteru (Otvara se u novom prozoru)Kliknite za slanje e-pošte prijatelju(Otvara se u novom prozoru)Kliknite kako bi podijelili na Skype-u(Otvara se u novom prozoru)

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.