Izvor: JUGpress.com, 27.Sep.2019, 19:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavljen Trade Ready u Leskovcu

LESKOVAC

U Centru za stručno usavršavanje u obrazovanju održana je prezentacija na kojoj je predstavljen Trade Ready, EBRD inicijativa za podršku trgovanju Evropske banke za obnovu i razvoj.

„Radi se o inicijativi koja je nastala kao odgovor na dva glavna izazova sa kojima se mnoge sprske kompanije susreću prilikom pokušaja da se integrišu u tokove međunarodne trgovine. S tim u vezi ova EBRD inicijativa >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << pomaže kompanijama koje se bave uvozom i izvozom da dođu do znanja i finansijskih sredstava neophodnih za uspeh na konkurentnim međunarodnim tržištima“ kaže Dragana Roter, konsultant na programu, i dodaje da je ova inicijativa rezultat saradnje dva EBRD programa: Trade Facilitation Programme, koji promoviše trgovinu između zemalja u kojima je EBRD prisutan, putem finansijskih proizvoda za trgovinu dostupnih preko partnerskih banaka i EBRD MSP Finansiranje i razvoj.

Evropska banka za obnovu i razvoj je od 1999.godine u Srbiji podržala više od 1000 spoljnotrgovinskih transakcija sa preko 500 miliona evra, a u EBRD programu od 2001.godine je učestvovalo više od 900 preduzeća, sa ciljem razvoja konkurentnosti.

EBRD Trade Ready promovisan je u oktobru prošle godine kao pilot inicijativa u Srbiji, što Srbiju čini prvom zemljom zapadnog Balkana koja koristi pogodnosti ovog programa. Program takođe nudi različite nivoe obuka o međunarodnim trgovinskim instrumentima i prilike za umrežavanje svih aktera koji mogu da podrže efikasnije izvozno-uvozne aktivnosti. Pomoću ovih alata, MSP imaju bolje mogućnosti da izaberu odgovarajuće opcije finansiranja za svoju međunarodnu trgovinu.

Primenu Trade Ready inicijative u Srbiji finansiraju Evropska unija i Luksemburg. Predstavljanje u Leskovcu organizovano je u saradnji sa Regionalnom razvojnom agencijom Jablaničkog i Pčinjskog okruga.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Održana manifestacija povodom Evropske noći istraživača

Izvor: JUGpress.com, 28.Sep.2019, 16:03

LESKOVAC..U Centru za stručno usavršavanje u obrazovanju povodom Evropske noći istraživača održana je manifestacija na kojoj su učenici osnovnih škola imali prilike da se bliže upoznaju sa naučnim radom...„Slogan ovogodišnje manifestacije je „10. noć kroz znanje daje moć“ svim posetiocima...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.