Predsednik Opštine Lebane u Leskovcu otvorio privatni vrtić, a dobio i subvencije

Izvor: JužneVesti.com, 21.Nov.2022, 18:28

Predsednik Opštine Lebane u Leskovcu otvorio privatni vrtić, a dobio i subvencije

Nedostatak mesta u vrtićima problem je sa kojim se roditelji u Leskovcu već dugo suočavaju, a kako bi problem bio rešen, Grad subvencioniše i privatne vrtiće. Jedan od takvih je i vrtić ”Plavi čuperak” koji je danas svečano otovoren, a jedan od suvlasnika vrtića je i predsednik Opštine Lebane Ivan Bogdanović sa svojom suprugom.

I dok se, nasuprot i samim najavama gradonačelnika Cvetanovića, početak gradnje vrtića u naselju Stara stočna pijaca i dalje čeka, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << u Leskovcu je otvoren i treći privatni vrtić u Ulici Dositeja Obradovića.

Leskovac je jedan od retkih gradova u Srbiji koji podjednako subvencioniše državne i privatne vrtiće pa je to rešio da iskoristi predsednik Opštine Lebane Ivan Bogdanović koji je, zajedno sa svojom suprugom, ali i porodicom Jovanović iz Leskovca danas otvorio privatni vrtić.

Ja sam Adrijana Jović Bogdanović, živim u Lebanu, ali mislim da nije nikakav problem da kao stanovnik druge opštine uložim svoj novac u Leskovac i da, uz pomoć subvencija koje ovaj Grad daje, otvorimo nešto što upravo tom gradu nedostaje. Sreća je da gradonačelnik Cvetanović brine o svojim građanima i koji je omogućio subvencije privatnim vrtićima - rekla je suvlasnica crtića i supruga predsednika Opštine Lebane.

Na otvaranju vrtića se obratila supruga predsednik Opštine Lebane; foto: M. M.Osvrnula se i na to da je trenutno kapacitet vrtića 91 dete, kao i da će roditelji već od utorka moći da dođu i informišu se oko svih bitnijih informacija.

Ovde liste ne postoje, kapacitet je 91 dete, tako da roditelji već od sutra mogu da dođu i da se informišu oko uslova, načina, da upoznaju vaspitače, da upoznaju naš kadar i da vide koji su im papiri neophodni. Vrata vrtića su otvorena za sve građane i mališane Leskovca - rekla je Jović Bogdanović.

Svečanom otvaranju prisustvovao je i gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović koji je istakao da su privatni vrtići veoma važni, s obzirom na to da su kapaciteti Predškolske ustanove ”Vukica Mitrović” popunjeni. Cvetanović najavio nove subvencije za privatne vrtiće; foto: M. M.

Raduje me činjenica da u Leskovcu posluju odgovorni privredni subjekti koji podržavaju povećanje nataliteta. Porodice Jovanović i Bogdanović su takođe to prepoznale i oni su uzeli u zakup ovaj objekat u tri nivoa, zaposlili 10 vaspitača, pedagoga, psihologa, logopeda, kao i dve spremačice. Ovo je značajno za sve nas, ali i za roditelje koji žele da upišu decu u vrtić, a kapaciteti Predškolske ustanove ”Vukice Mitrović” su popunjeni. Pozivam i ostale privatne preduzetnike da se osmele i krenu u otvaranje privatnih vrtića, a Grad će uvek biti tu da ih subvencijama pomogne - rekao je Cvetanović.

On je podsetio da u Leskovcu već postoje dva privatna vrtića, ali i dodao da će u vrtiću “Plavi čuperak” boraviti deca uzrasta od godinu i po dana do polaska u školu i da će biti podeljena u četiri grupe.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.