Izvor: JUGpress.com, 03.Mar.2021, 09:39

Pred početak prolećne sezone na srpskoligaškom „Istoku” : Kovid 19 preti fudbalu

LESKOVAC-VLASOTINCE-LEBANE

Zimski odmor za fudbalere je prošao i nikad nije bio kraći. Razlozi su svima dobro poznati, a to je da se u borbi za bodove na srpskoligaškom „Istoku” nadmeće 20 klubova i zato su utakmice 20. kola na programu prvog vikenda u martu, u subotu i nedelju. Kalendarom za takmičenje predviđeno je pet vanrednih sreda, tako da će se prvenstvo završiti 6. juna, posle tromesečnog igranja prvenstvenih utakmica. Mnogo problema bilo je čitave prošle >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << godine i zbog pandemije korone virusa, a Kovid – 19 još uvek je najveća opasnost za fudbalske utakmice. Organizacija utakmica i svega ostalog što je u vezi organizovanja javnog skupa sa većim brojem ljudi sigurno će zahtevati posebne mere zdravstvene zaštite, jer svi zdravstveni stručnjaci se zalažu da se o tome posebno vodi računa. Nadležni organi fudbalske organizacije u pripremi za nastavak drugog dela prvenstva obavili su svoj deo posla na način kako je to i predviđeno Pravilnikom o takmičenju. Ukoliko se u međuvremenu promene uslovi za odigravanje prvenstvenih utakmica sigurno je da će odmah reagovati i organi koji su zaduženi da vode brigu o samom takmičenju.

Po Propozicijama takmičenja prvoplasirana ekipa ne prelazi direktno u viši rang takmičenja, u Prvu ligu Srbije, već će morati svoj prvoligaški status da izbore sa prvakom jedne od tri Srpske lige „Zapad”, „Beograd” ili „Vojvodina”. Još teža situacija je sa ekipama koje se bore za očuvanje srpskoligaškog statusa, jer iz lige može da ispadne čak osam ekipa, što znači da će se, praktično, pola lige boriti za očuvanje svog srpskoligaškog statusa.

Sa teritorije Fudbalskog saveza jablaničkog okruga u Srpskoj ligi „Istok” takmiče se tri kluba, Vlasina iz Vlasotinca, Radan iz Lebana i Moravac Orion iz Mrštana. Zanimljivo je da sva tri kluba imaju drugojačiji plasman, i različite ambicije, što ih uslovljava da i drugojačije ulaze u prolećni deo prvenstva. Moravac Orion je praktično već zonaš, jer je u velikom bodovnom zaostatku u odnosu na sve ostale ekipe koje se bore za opstanak. Radan iz Lebana moraće da povede mnogo više računa o svojim igrama, jer se još uvek nalazi u krugu ekipa koje brinu brigu za svoj srpskoligaški status. Za to vreme, Vlasinu muče druge brige, one daleko lepše i slađe. A to je borba za najviši plasman i osvajanje prvog mesta, što bi im kroz baraž sa jednim od prvaka iz istog ranga dalo mogućnost da se izbore za plasman u Prvu ligu Srbije.

U naredna tri meseca biće mnogo fudbalske vatre i neizvesnosti na srpskoligaškim terenima istočne Srbije,a na svim akterima fudbalskog sporta je da, u vanrednim okolnostima Kovida-19, pokažu mnogo više sportskog dostojanstva i morala, a da najbolji klub bude ona ekipa koja svojim igrama to i zasluži na sportskom terenu.

U subotu i nedelju, 6. i 7.marta na programu su utakmice 20. kola, a sastaju se:

Vlasotince: Vlasina – Moravac Orion ( Mrštane)

Aleksandrovac: Župa – Car Konstantin (Niš)

Resavica: Rembas – OFK Morava (Vladičin Han)

Lebane: Radan – OFK Topličanin (Prokuplje)

Knjaževac: Timočanin – Budućnost (Popovac)

Medoševac: Mladost – SFS Borac (Paraćin)

Paraćin. Jedinstvo – Radnički (Svilajnac)

Zaječar: Kablovi – OFK Sinđelić (Niš)

Trstenik: Trstenik PPT – Dunav (Prahovo)

Trgovište: Pčinja – Timok 1919 (Zaječar)

Sve utakmice počinju od 14 časova.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.