Praksa za leskovačke studente i kod privrednika u drugim gradovima

Izvor: JužneVesti.com, 22.Apr.2021, 08:48

Praksa za leskovačke studente i kod privrednika u drugim gradovima

U akademiji strukovnih studija "Južna Srbija" u Leskovcu potpisan je ugovor o dualnom modelu studija na Odseku za poslovne studije sa privrednicima iz Leskovca, Niša, Aleksinca, Palića i Vlasotinca. Potpisivanju ugovora prisustvovao je i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić, koji je istakao da se dualno obrazovanje pokazalao kao dobro u srednjim šklolama, pa će se primenjivati i u visokoškolskim ustanovama.

Dualni model u visokom obraovanju >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << je novina, a studenti sada imaju šansu da teorijska znanja stiču na Odseku za poslovne studije, dok će praktična sticati kod poslodavaca.

Pored privrednika iz Leskovca ugovori su potpisani i sa privrednicima iz Niša, Vlasotinca, Aleksinca i Palića.

Sve je više novih investitora, fabrika, što jako pomaže i dualnom obrazovanju što se najbolje može videti kod srednjoškolaca. Sarađujemo sa preko 800 kompanija, što nas je podstaklo da sa dualnim obrazovanjem pređemo i na visoki nivo obrazovnja i učenja kroz rad. Integralni deo tog studijskog programa po dualnom obrazovanju predstavlja jedan organizovan proces tokom kojeg studenti uz prisustvo njihovih mentora praktično primenjuju stečeno znanje u praksi u nekoj od kompanija – rekao je Ružić.

Da je to značajan projekat naveo je i Momčilo Conić, jedan od profesora na Odseku, koji je podsetio na rezultate ove ustanove u prethodnom periodu.

Mi smo sa našim timom obišli 17 zemalja, učestvovali na prestižnoj olimpijadi u Nemačkoj, doneli 300 medalja našem gradu, 17 pehara, 13 puta bili najbolji junior tim. Zahvaljujući gradu smo imali svu podršku, a pogotovo smo uspeli da razvijemo gastronomadski program – rekao je Conić.

Pored svečanosti potpisivanja ugovora, ministar Ružić se u sali Skupštine sastao i sa svim direktorima osnovnih i srednjih škola, a zatim i posetio Gimnaziju i Ekonomsku školu u Leskovcu.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.