Izvor: JUGpress.com, 27.Nov.2020, 12:41

Pozivaju građane da daju predloge za budžet grada

LESKOVAC

Povodom javnog poziva od strane lokalne samouprave upućenog građanima Leskovca, što uključuje i sva naselja koja pripadaju opštini Leskovac, udruženje građana „ I Ja se Pitam“ poziva sve svoje sugrađane da iskoriste priliku i dobru volju koju lokalna samouprava kroz video reklamu, koja više liči na predizborni spot, iskazuje, i da ne propuštaju šansu da se za problem iz svog okruženja najpre >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << zainteresuju, uključe svoje prijatelje i poznanike i zajedničkim idejama i predlozima iniciraju da isti budu uvršteni u zadatke gradske vlasti i javnu raspravu o opravdanosti prioriteta, saopštilo je ovo udruženja.

“Drago nam je da je nakon našeg saopštenja u vezi budžetiranja grad Leskovac reagovao reklamnim spotom, ali sa tim u vezi, podsećamo da je lokalna samouprava po Zakonu o lokalnoj samoupravi obavezana da mora svim zainteresovanim pojedincima i subjektima, kao i udruženjima, dostaviti nacrt, plan, program, kao i način javne rasprave, pogotovu u vanrednim okolnostima koji sada vladaju.

Način da se bar najurgentiji problemi u vezi sa komunalnim, infrastrukturnim, razvojnim ili nekim drugim razlogom reše, je učešće građana u kreiranju budžeta, plana i zadataka za 2021.godinu. Ukoliko vaš predlog ne uđe u budžet grada, male su šanse da se legalno reši tokom cele naredne godine.

Udruženje građana „I ja Se Pitam“ formirano je upravo sa namerom, da svojim delovanjem podstaknu građane na inicijativu ali i da bude most između građana i organa vlasti do kojih se nažalost teško dolazi, nedovoljno su dostupni pojedincima, ili usporavaju procese koji bi trebalo urgentno ili u pristojnom vremenskom periodu rešavati.

Udruženje građana „ I Ja se Pitam“ poziva sve zainteresovane građane, mesne zajednice, pojedince, da nas kontaktiraju kako bi smo zajedničkim delovanjem na vreme pripremili teme za javnu raspravu, i doprineli rešavanju eventualnih problema ili poboljšanju uslova za život, rad i napredak grada, naselja i sela”, navodi iz tog udtuženja i dodaju “Svi smo mi poslodavci gradonačelniku, skupštini i zaposlenima u lokalnoj samoupravi i kao takvi treba da im zadajemo domaće zadatke i da se I Mi Pitamo šta treba da rade..”

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.