Povrtari na jugu Srbije bacaju kupus zbog niske cene otkupa

Izvor: N1 televizija, 30.Maj.2017, 19:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povrtari na jugu Srbije bacaju kupus zbog niske cene otkupa

Povrtari u opštinama Leskovac, Vlasotince i Lebane bacaju tone kupusa ili ga ostavljaju da propada pod plastenicima zbog niske otkupne cene od pet dinara po kilogramu.

Cena kupusa je za nekoliko nedelja pala sa 20 na pet dinara zbog velike ponude, ali i zbog toga što ove godine nije bilo izvoza.

"Poslednju turu prodali smo po ceni od osam dinara po kilogramu i potom smo odlučili da ga ne beremo i ne prodajemo, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << jer se prosto ne isplati. Ostavili smo ga da trune ispod folija, a za koji dan ćemo ga izbaciti na deponiju", kazao je Beti Petar Mišić iz sela Stajkovce kod Vlasotinca.

U Savetodavnoj stručnoj poljoprivrednoj službi Leskovac navode da ove godine nisu povećavane površine pod ranim kupusom, ali da je izostao izvoz za Rusiju i Belorusiju u koje je izvezeno svega 15-ak kamionskih tovara.

Godišnje se u Jablaničkom okrugu zasadi rani kupus na površini od oko 500 hektara a prošle godine u ovo vreme, kupus se u Leskovcu prodavao za 20 dinara po kilogramu.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Povrtari na jugu Srbije bacaju kupus zbog niske cene otkupa

Izvor: BKTV News, 30.Maj.2017

Niska otkupna cena kupusa naterala je povrtare da u poštinama Leskovac, Vlasotince i Lebane bacaju tone kupusa ili ga ostavljaju da propada pod plastenicima...Cena kupusa je za nekoliko nedelja pala sa 20 na pet dinara zbog velike ponude, ali i zbog toga što ove godine nije bilo izvoza...Poljoprivrednici...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.