Povodom stogodišnjice od proboja Solunskog fronta džipijada do Krfa

Izvor: JUGpress.com, 01.Okt.2018, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povodom stogodišnjice od proboja Solunskog fronta džipijada do Krfa

LESKOVAC-LEBANE

Povodom stogodišnjice od proboja Solunskog fronta Klub 4×4 Justinijana Prima organizovao je džipijadu do Krfa.

Klub 4×4 Justinijana Prima više nema članove samo iz Lebana, Leskovca, Vranja, već i iz Trgovišta, Malog Zvornika, Beograda, Niša, Hamburga…

Članovi kluba su pošli na put dug 1800 kilometara.

Posle obilaska srpskog spomenika kod Florine (Vevija) >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << koji je urađen na inicijativu Kluba 4X4 JP iz Lebana, potpisivanja ugovira o saradnji uzmedju PKS RPK Leskovac i Privredne Komore Florine, put je nastavljen ka Metsovu i Igumenici odakle je 43 članova kluba (privrednici, ljudi iz javnog života, lekari, sudije, hotelijeri…) u 12 terenskih vozila prešlo feribotom na ostrvo Krf.

U Srpskoj kući na Krfu zajedno sa državnom delegacijom Republike Srbije (Nikola Selaković generalni sekretar predsednika RS, Aleksandar Vulin ministar odbrane RS, Vučević gradonačelnik Novog Sada, ambasador Srbije u  Atini Dušan Spasojević, kao i mladi kadeti vojne i policijske akademije iz Beograda) su odali počast poginulim srpskim ratnicima u Prvom svetskom ratu.

Ekipa 4×4 JP je uručila svečanu zastavu opštine Lebane gospodinu Saramandiću u Srpskoj kući.

Članovi kluba su odali i počast stradalim srpskim ratnicima na ostrvu Vidu.

Delegacija je nastavila put preko Tesalije i Meteira prema Solunu gde je položila venac na Srpskom vojničkom groblju u Solunu.

Klub 4×4 JP postaje sve popularniji i dobija sve više članova koji negujući tradicije i sećanja na srpski narod promovišu i turističke potencijale Srbije kao i ostvarivanje novih privrednih kontakata, kažu organizatori.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.