Povećava se broj siromašnih Leskovčana

Izvor: juGmedia, 01.Nov.2013, 17:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povećava se broj siromašnih Leskovčana

LESKOVAC – Direktor Centra za socijalni rad u Leskovcu Boban Ilić izjavio je danas da se broj korisnika socijalne pomoći uvećao za preko 50 posto u ovoj godini.

“U prvih šest meseci dobili smo blizu dve  hiljade novih zahteva za materijalnu pomoć, od kojih su mnogi rešeni pozitivno”, kazao je  Ilić agenciji Jugmedia.

Na spisku korisnika socijalne pomoći u Leskovcu je 2.548 građana, što je duplo više nego pre dve godine, a Ilić očekuje dodatno uvećanje >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << spiska do kraja ove godine.

“Pritisak je ogroman i sve je više Leskovčana koji ispunjavaju uslove za socijalnu pomoć”, ocenio je.

Došlo je i do znatnog porasta zahteva za  jednokratnu novčanu pomoć, za šta grad  Leskovac mesečno izdvaja po pola miliona  dinara.

“U prvih šest meseci pomoć je primilo 450  porodica, odnosno, 741 Leskovčanin, što je  više za 14 posto u odnosu na prethodnu godinu”, dodao je.

Direktor Centra objašnjava da su uplate iz budžeta grada redovne. „Vidljivo je da se preuzeta obaveza izmiruje sa mnogo napora, ali taj novac veoma znači za gašenje socijalnog požara“, ocenio je Boban Ilić.

(Kraj) mil

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

LE: Više korisnika socijalne pomoći

Izvor: B92, 01.Nov.2013

Leskovac -- Broj korisnika socijalne pomoći u Leskovcu uvećan je za više od 50 odsto u ovoj godini, izjavio je danas direktor Centra za socijalni rad u Leskovcu Boban Ilić..."U prvih šest meseci dobili smo blizu dve hiljade novih zahteva za materijalnu pomoć, od kojih su mnogi rešeni pozitivno",...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.