Potpredsednica leskovačkog SNP-a uvredila i diskriminisala migrante?

Izvor: juGmedia, 09.Jun.2016, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpredsednica leskovačkog SNP-a uvredila i diskriminisala migrante?

LESKOVAC – Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković optužila je potpedsednicu leskovačkog SNP-a da je prekršila odredbe Zakona o zabrani diskriminacije i upozorila je da se “ uzdrži od diskriminatornih postupaka“.

Gordana Jovanović: Moguća izgradnja stacionara za izbeglice u Leskovcu, kako su to preneli pojedini nacionalni mediji, bila bi realna opasnost po živote svih žitelja ovog grada jer među njima sigurno ima terorista (14. novembar 2015.) >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia <<

Naime, Gordana Jovanović je novembra prošle godine na stranačkoj konferenciji za novinare izjavila da su izbeglice iz Sirije su jako opasne po Leskovac, na šta su reagovale pojedine nevladine oprganizacije a Narodni parlament je podneo pritužbu.

Gordana Jovanović bi trebalo da se se u svojim izjavama uzdrži od diskriminatornih postupaka i izjava kojima se vređa dostojanstvo i podržavaju predrasude prema izbeglicama i u odnosu na njih stvara ponižavajuće i uvredljivo okruženje i doprinosi širenju predrasuda, netrpeljivosti i netoleranciji„, upozorila je poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković.

Ona je savetovala Jovanovićevoj da u okviru svojih redovnih poslova i aktivnosti, ne krši zakonske propise o zabrani diskriminacije.

SNP: Svaka reč koju je izgovorila Gordana Jovanović je tačna

U SNP-u, sa druge strane, upozoravaju poverenicu za rodnu ravnopravnost da je sama prekršila Zakon o zabrani diskriminacije jer je pritužbu dostavila sa šest meseci zakašnjenja iako je zakonski rok za to bio 15 dana.

U Srpskoj narodnoj partiji tvrde da je Jovanovićeva iznela političke stavove potkrepljene činjenicama i lišene bilo kojih elemenata koji bi ukazivali na diskriminaciju po bilo kom osnovu.

SNP je uvek ukazivala na bezbednosne rizike koje migrantska kriza sa sobom nosi, imajući u vidu da se među migrantima nalazi veliki broj vojno sposobnih muškaraca koji prema podacima relevantnih međunarodnih obaveštajnih službi mogu da predstavljaju opasnost po nacionalnu bezbednost zemalja koje se nalaze na njihovom putu  ka EU. Navodi da među migrantima sigurno ima terorista, nažalost su dokazani terorističkim napadima na teritoriji Evrope„, ističe lokalni lider SNP-a Aleksandar Pejćić.

Po njegovim rečima, Evropska unije je izgradnjom zida u Mađarskoj potvrdila izjavu Gordane Jovanović.

Dragan Marinković

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.