Potpisi za Sašu Radulovića se prikupljaju i u Leskovcu

Izvor: JUGpress.com, 09.Mar.2017, 01:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpisi za Sašu Radulovića se prikupljaju i u Leskovcu

LESKOVAC

Cilj pokreta „Dosta je bilo“ je da se što više poveća izlaznost, kako bi se sprečio Vučić da pobedi u prvom krugu, jer je on u drugom krugu „pobedljiv“, sa jednim kanidatom opozicije, rekao je lider pokreta „Dosta je bilo“ Saša Radulović. Obilazeći jug Srbije radi sakupljanja potpisa za predsedničku kadidaturu koja će >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << biti predata ove nedelje, on je prošle srede posetio i Leskovac.

Na pitanje  novinara JUGpressa  kakva su očekivanja u drugom krugu predsedničkih izbora, ako do njega dođe, Saša Radulović je odgovorio:

“Mi smo pokušali da dođemo do dogovora. Miroslava Milenković je bila naš predsednički kanidat još u novembru, međutim, hteli smo dogovor, pošto su ovi izbori referenum za i protiv Vučića, isto kao što su 5. oktobra izbori bili ne za Koštunicu već za i protiv Miloševića. Tako smo i ovoga puta trebali da imamo jednog kandidata. Na žalost druga dva kandidata su odlučila da uđu u solo trku. Mi u tom trenutku nismo ušli u trku, trebali smo ali nismo, sačekali smo, dali smo im malo prostora šta mogu da urade. Na žalost, posle dva meseca kampanje situcija je bila takva da Vučić pobeđuje u prvom krugu, odnosno nisu uspeli da animiraju svoje telo, čak ni birače „Dosta je bilo“, tako da od 10 naših birača tri ne bi glasala ni za jednog od ova dva kanidata.

Radulović smatra da je Vučićeva popularnost znatno pala, ali da će sa malom izlaznošću on pobediti u prvom krugu.

“Odlučili smo da uđemo u izbornu trku ne bi li animirali birače i sprečili tu pobedu u prvom krugu. Mislim da smo u kampanju uneli malo energije i živosti, koja je bila poprilično dosadna pre nego što smo ušli u nju, rekao je on.

Radulović kaže da njegova želja jeste da pobedi i uđe u drugi krug, ali to nije glavni cilj ovog pokreta.

“Mi ne trčimo za fotelju na Andrićevom vencu nego hoćemo poraz Vučića i priliku da promenimo sistem i uredimo Srbiju, rekao je Radulović.

Na pitanje koga će podržati u drugom krugu, Radulović je odgovorio:

“Ja očekujem da ću ja naravno ući u drugi krug, očekujem podršku svih drugih. Međutim, ko god da uđe u drugi krug, recimo Saša Janković ili Vuk Jeremić, ja ću ih bezrezervno podržati, ukoliko imaju jaču kampanju od naše i uspeju da animiraju više birača da bi došlo do drugog kruga. Ali takođe očekujem ako ja uđem u drugi krug njihovu bezrezervnu podršku nakon prvog kruga. Glavni cilj nam je da uopošte dođe do drugog kruga, jer Vučić to ne bi mogao da psihički podnese.

On je zaključio da je bolje da ima što više kandidata, i izrazio nadu da će i Preletačević Beli uspeti da sakupi potpise i kandiduje se jer on animira značajan broj mladih birača koji su razočarani politikom.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.