Potpisani ugovori o sufinasiranju medija

Izvor: juGmedia, 04.Avg.2015, 14:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpisani ugovori o sufinasiranju medija

LESKOVAC – Predsednik opštine Vlasotince Miroslav Ljubenović potpisao je danas s predstavnicima medija ugovore o sufinansiranju informativnih sadržaja, za koje je ova lokalna samouprava izdvojila dva miliona dinara.

Konkursna komisija odobrila je sedam projekata, koji su konkurisali za 1.800.000 dinara i još jedan koji se odnosi na stručne i naučne skupove o medijima.

Ljubenović kaže da su svi projekti bili dobri i da se tokom rada komisije shvatilo da su opredeljena >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << sredstva bila nedovoljna.

“Uzevši u obzir kvalitet i sadržaj projekata, prezadovoljni smo onim što smo dobili. Procenjujem da smo, zapravo, mi dobitnici. Ovo je prva projektna godina i u narednu ulazimo s iskustvom. Konkurs ćemo raspistai na vreme, a sada je već izvesno da je za kvalitetan rad medija potrebno najmanje još dva miliona dinara”, naglašava Ljubenović.

Inače, najveći iznos, 700.000 dnara dobila je lokalna televizija koja posluje u okviru Preduzeća za radio i tv difuziju “Gaga” do.o., Televizija Leskovac 470.000, Jugmedia 250.000, Televizija Kopernikus 200.000, Južne vesti 30.000, dok su Nova naša reč, portal Jugpress i Centar za demokratiju i razvoj juga Srbije-Jugpress ukupno dobili 350.000 dinara.

Opština Vlasotince prva je u Jablaničkom okrugu koja je okončala posao oko sufinansiranje medija. Konkurs su raspisale i leskovačka i lebanska lokalna samouprava, ali komisije još nisu odlučivale o projektima.

(Kraj)mil
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.