Poternice za leskovačkim biznismenima

Izvor: RTS, 15.Okt.2013, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poternice za leskovačkim biznismenima

Raspisana Interpolova poternica za odbeglim vlasnikom leskovačkog preduzeća "Energosistem Čogurić" Aleksandrom Čogurićem, koji se sumnjiči da je oštetio budžet grada. Ista poternica u avgustu raspisana i za vlasnikom preduzeća "Produkt" Radovanom Jovanovićem.

Međunarodna poternica za odbeglim vlasnikom leskovačkog preduzeća "Energosistem Čogurić" Aleksandrom Čogurićem, koji se sumnjiči da je oštetio budžet grada, raspisana je danas, potvrdio je Tanjugu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << istražni sudija Višeg suda u Leskovcu Nebojša Stojičić.

On je rekao da je istu poternicu još početkom avgusta raspisao i za vlasnikom preduzeća "Produkt" Pečenjevce Radovanom Jovanovićem zbog sumnje da je, takođe, oštetio gradski budžet. Stojičić kaže da je istragu protiv odbeglih biznismena završio 23. septembra i da je kompletan slučaj predat Višem tužilaštvu u Leskovcu.

"Oni su u bekstvu još od kraja marta kada su osumnjičeni da su kao saizvršioci u slučaju bivšeg gradonačelnika Leskovca Slobodana Kocića oštetili budžet za više desetina miliona dinara. Danas je raspisana Interpolova poternica za Aleksandrom Čogurićem, a još avgusta je raspisana za Radovanom Jovanovićem", rekao je Stojičić.

Bivši gradonačelnik Leskovca Slobodan Kocić, petoro njegovih saradnika i vlasnici dva preduzeća, Aleksandar Čogurić i Radovan Jovanović osumnjičeni su da su prilikom izgradnje puteva, autobuske stanice i izletišta Pašina česma zloupotrebom službenog položaja oštettili budžet grada Leskovca za više od 70 miliona dinara.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.