Izvor: JUGpress.com, 14.Apr.2021, 10:10

Postanite e-Gradjanin

BEOGRAD-LESKOVAC

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, u saradnji sa Kancelarijom za IT, NALED-om i Evropskom bankom za obnovu i razvoj, omogućava građanima registraciju na Portalu e-Uprava, kako bi postali e-Građani. Radi se o portalu eUprave, euprava.gov.rs, koji predstavlja jedinstveno elektronsko mesto preko kojeg se može pristupiti najvažnijim informacijama i elektronskim uslugama za građane i privredu, a eGrađani su svi korisnici elektronskih usluga na >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Portalu, koji štede resurse i na jednostavan i brz način – digitalnim putem – dolaze do svih potrebnih informacija i usluga.

Odeljenje za pružanje usluga građanima, za ovu namenu, opredelilo je poseban šalter projektom “Pokreni svoju eUslugu”, kako bi svim građanima omogućili pristup računaru i internetu, za bolji prikaz i korišćenje Portala eUprave.

Kristina Vasiljković, šef Odeljenja za pružanje usluga građanima – gradski uslužni centar pojašnjava da šta je potrebno da bi se postao eGrađanin.

„Potrebna je registracija na šalteru u Gradskom uslužnom centru, gde će ovlašćeni službenik dodeliti parametre za dvofaktorsku autentikaciju, što podrazumeva srednji nivo pouzdanosti, kojim se omogućava pristup za 98% usluga eUprave. Građanin kada dođe na šalter u Gradski uslužni centar sa sobom mora da ima važeći biometrijski dokument (pasoš ili ličnu kartu), kao i pametan telefon ili tablet, gde će uz parametre koje dobije na šalteru od ovlašćenog službenika, podesiti mobilnu aplikaciju Consent ID.“

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.