Posle sukoba sa Žandarmerijom rezervisti blokirali prugu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jan.2010, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posle sukoba sa Žandarmerijom rezervisti blokirali prugu

LESKOVAC / BEOGRAD - Oko hiljadu rezervista iz Leskovca i okoline blokirali su prugu kod Železničke stanice u tom gradu pošto su se prethodno sukobili sa pripadnicima Žandarmerije.

Predsednik Udruženja rezervista Dušan Nikolić rekao je Beti da je pruga zauzeta zato što je Žandarmeirija primenila silu.

"Planirali smo mirnu protestnu šetnju u gradu, ali jake žandarmerijske snage su pokušale da nas >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zaustave i pri tom su nas batinali palicama. Nekoliko rezervista je povređeno i zatražilo je pomoć lekara", rekao je Nikolić.

Dežurni lekar u urgentnom centru Opšte bolnice u Leskovcu Dragan Marinković rekao je Beti da u tom centru nije zatražio lekarsku pomoć nijedan Leskovčanin sa današnjih protesta.

Leskovački rezervisti su i pre više od mesec dana držali nekoliko sati u blokadu prugu Niš-Skoplje, pokušavajući da na taj način iznude isplatu zaostalih dnevnica za vreme provedeno u ratu na Kosovu 1999. godine.

Javno preduzeće Železnice Srbije saopštilo je danas da su vojni rezervisti blokirali na nešto više od sat vremena pruge Niš-Dimitrovgrad i Niš-Preševo zbog čega je prekinut teretni saobraćaj i putnički na dve relacije.

Pruga na Koridiru 10 Niš-Dimitrovgrad blokirana je u 12.50 na deonici između stanica Niš i Ćele kula, kod Palililske pumpe. Zbog blokade na stanici u Nišu zaustavljen je međunarodni putnički voz na relaciji Beograd-Sofija.

Na putnom prelazu u Leskovcu u 13.17 blokirana je pruga Niš-Preševo, zbog čega je u toj stanici zaustavljen međunarodni voz koji saobraća iz Beograda za Solun.

Železnice Srbije su navele da čine sve kako bi putnike iz ta dva voza prevezle autobusima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.