Izvor: Blic, 05.Apr.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Posao mladiću za humanost

LESKOVAC - Dom zdravlja u Leskovcu zaposlio je medicinskog tehničara Nenada Stojanovića (29) iz ovog grada zbog humanosti i veoma stručno pružene pomoći mladiću Radovanu Zdravkoviću koji je izboden ispred diskoteke ABC pre šest dana.

- Odluku o prijemu doneli smo posle saznanja da je ovaj nezaposleni mladić stručno pružio prvu pomoć Radovanu Zdravkoviću izbodenom ispred diskoteke ABC u centru grada. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Učenik je, nažalost, preminuo, ali je izvesno da mu je Nenad produžio život, - kazao je Miodrag Miladinović predsednik Upravnog odbora Doma zdravlja.

Lekari Hirurgije Opšte bolnice u Leskovcu rekli su ranije da je Zdravković (19) posle napada živ dopremljen u bolnicu „zahvaljujući nečijoj stručnoj intervenciji na licu mesta", o čemu je „Blic" več pisao.

Stojanović je, kako je sam objasnio, pokušao da zaustavi krvarenje držeći oba dlana na Zdravkovićevoj rani, ali su ga policajci ubrzo oterali sa lica mesta.

- Molio sam ih, preklinjao da me ne diraju, ali nije bilo vajde. Da me nisu sklonili, možda bi ishod bio drugačiji, - kazao je Stojanović, koji je srećan što je dobio posao, ali žali za izgubljnim životim.

- Bio sam zatečen kada me je Miladinović pozvao da sam dobio posao i objasnio zbog čega sam ga dobio. U tom trenutku nisam imao nikakve emocije. Sada već osećam radost i zahvalnost ali moja sreća bi bila potpuna da je dečak preživeo. Od kada je „Blic" objavio tekst o meni život mi se okrenuo naglavačke. Telefon ne prestaje da zvoni a meni se pred očima još odvijaju scene dečaka u lokvi krvi - priča Nenad.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.