Izvor: JUGpress.com, 08.Dec.2021, 08:38

Posadi svoj hlad i u Leskovcu

LESKOVAC

NVO „Zeleni razvojni centar“ uz podršku partnerskih društveno odgovornih kompanija po treći put za redom organizuje akciju „Posadi svoj hlad“. Radi se o akcija sadnje koja se održava u 100 gradova i opština Republike Srbije. Cilj je pošumljavanje urbanih gradskih i seoskih sredina, jer tu i živimo. U petak 10.12. u 12 sati vršiće se podela dvogodišnjih sadnica belog jasena ispred Leskovackog >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << kulturnog centra, sportske hale u Bojniku, Doma kulutre „Radan“ u Lebanu, te ispred opštine u Medveđi

Obezbeđene su dvogodišnje sertifikovane sadnice belog jasena sa visokim procentom uspešnosti sadnje. Svako ko želi da preuzme sadnicu ima samo jednu obavezu – da je posadi. Ko nikada nije posadio drvo može to da učini uz uputstvo za sadnju koje takođe dolazi uz svaku sadnicu. Za sve građane koji nemaju slobodnu lokaciju za sadnju, a žele da posade svoje drvo, lokalne samouprave obezbeđuju lokacije za slobodnu sadnju. Određeni broj sadnica opštinska uprava odmah po prijemu prosleđuju školama i vrtićima svoje opštine da bi se i najmlađi uključili i edukovali o važnosti sadnje drveća. Broj sadnica za podelu varira od opštine do opštine u zavisnosti od mogućnosti lokalne privrede da se uključi u akciju i obezbedi veći broj sadnica za građane mesta u kom posluju.

Više informacija zainteresovani mogu pronaći na sajtu www.posadisvojhlad.rs.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.