Izvor: JUGpress.com, 13.Feb.2024, 15:52

Poništen konkurs za medijske projekte i raspisan novi

LESKOVAC

Članovi Gradskog veća Grada Leskovca na svojoj prvoj sednici poništili su konkurs za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja i raspisan novi. Bojan Tojaga, ovlašćeno lice Odeljenja za društvene delatnosti i lokalni razvoj u obrazloženju je rekao da je poništavanje ovog konkursa potrebno kako bi se usaglasio sa pravilnikom Ministarstva informisanja i telekomunikacija republike Srbije koji je u međuvremenu donet.

„Novim pravilnikom je >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << kroz nove obrasce definisao drugačiji način ocenjivanja projekta i preciznije određeni prihvatljivi i neprihvatljivi troškovi u projektu. Odlukom o Budžetu Grad Leskovac je namenio 50 miliona dinara za svrhu javnog informisanja. Gradska uprava raspisuje konkurs za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja u oblasti javnog informisanja u cilju zaštite dece i mladih, zaštite životne sredine i zdravlja ljudi, zaštite i razvoja ljudskih prava i demokratije, unapređenja pravne i socijalne države, očuvanja kulturnog identiteta srpskog naroda i kulturnog identiteta nacionalnih manjina, razvoja obrazovanja nauke, poljoprivrede, ekonomije i preduzetništva, sporta i fizičke kulture…“

Članica Gradskog veća Aleksandra Stojanović u svojoj diskusiji uputila je izvinjenje zbog poništenja konkursa, dodavši da je namera lokalne samouprave bila da među prvima raspiše ovaj konkurs.

„Odeljenje za društvene delatnosti je konkurs raspisalo 24. januara, a Ministarstvo informisanja i telekomunikacija je pravilnik, koji smo u obavezi da poštujemo, donelo 26. januara. Nakon konsultacija sa predstavnicima ministarstva smo doneli odluku da konkurs poništimo i da raspišemo novi, a sve u cilju toga da svi postupamo po zakonu. Konkurs će biti otvoren od 19. februara do 11. marta.“ (kraj) IS/LJS

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.