Pomerio obeležavanje Dana oslobođenja zbog puta u SAD

Izvor: Blic, 09.Okt.2014, 06:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pomerio obeležavanje Dana oslobođenja zbog puta u SAD

Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca, pomerio je za dva dana obeležavanje Dana oslobođenja grada od fašizma da bi putovao u Čikago, na manifestaciju Leskovačka roštiljijada.

Zbog prekoekanskog leta pomereno je obeležavanje Dana oslobođenja Leskovca, koje će se umesto 11. održati 9. oktobra. Odmah posle proslave, Cvetanović će poleteti put SAD, gde će u Čikagu predstaviti Leskovačku roštiljijadu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
- Gradonačelnik u posetu odlazi na poziv srpskog privrednika koji živi i radi u Čikagu, kao neko ko može u velikoj meri doprineti razvoju i unapređenju saradnje i bilateralnih odnosa privrednika leskovačkog kraja i Amerike - stoji u odgovoru „Blicu“ iz Cvetanovićevog kabineta, ali sam gradonačelnik je u izjavi lokalnim medijima rekao da u Ameriku ide na poziv ambasadora SAD u Srbiji Majkla Kirbija.

Poluprivatna poseta

Poverenik DS Saša Stojanović smatra da je reč o poluprivatnoj poseti Čikagu. On je upitao kako neko daje sebi za pravo da proslavu pomera na 9. oktobar, koji nema istorijski značaj, i da li putovanje na manifestaciju za koju niko nije čuo može da bude razlog za falsifikovanje istorije.

Cvetanović je za dve godine u ime građana Leskovca obišao skoro celu Evropu, kao i deo azijskog i afričkog kontinenta. Česta izbivanje iz zemlje, koja traju i po mesec dana, na meti su opozicije i razlog za prozivke na društvenim mrežama. Cilj svih putovanja je, kažu u kabinetu, predstavljanje Leskovca kao povoljnog mesta za investiranje.

- Na putovanja je odlazio ne samo kao gradonačelnik Leskovca, već i kao član Predsedništva Stalne konferencije gradova i opština, član Predsedništva Srpskog lekarskog društva, član Odbora Evropske komisije. O benefitima se ne može govoriti paušalno, već kao o opsežnoj aktivnosti koja ima za cilj predstavljanje Leskovca kao dobrog mesta za investiranje i ulaganje kapitala - odgovaraju iz kabineta Cvetanovića.

U poslednje dve godine u Leskovcu nije bilo investicija i nije otvoreno gotovo nijedno realno radno mesto za oko 22.000 nezaposlenih Leskovčana.

Obišao ceo svet

Ni najljući protivnici nisu u stanju da izbroje gradonačelnikova dvogodišnja putovanja. On je prošle godine proveo mesec dana u Kini na jednom od prestižnih seminara, bio je kao predstavnk grada u Turskoj, u Alžiru, na karnevalu u bugarskom gradu Perniku i na karnevalskim konferencijama na Kipru, u Hrvatskoj i San Marinu. Zatim, na Sajmu privrede u Nemačkoj, predstavljao je grad u Austriji i Italiji i prošle nedelje u Švedskoj. Objavljivane su i fotografije iz Pariza, dok je u Brazilu bio na skupu sociologa.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.