Izvor: JUGpress.com, 24.Okt.2023, 07:34

Položeni venci na grob Ameta Ametovića povodom godišnjice Kumanovske bitke

LESKOVAC

Povodom 111. godišnjice Kumanovske bitke delegacije Grad Leskovca, Doma kulture Roma i Narodnog muzeja Leskovac položili su vence na grob Ameta Ametovića, heroja koji u preokrenuo tok ove bitke i značajno doprineo pobedi srpske vojske u njoj.

Aleksandra Stojanović, koordinator za Rome, u svom obraćanju naglašava da priča o Ametovićevom podvigu, zahvaljujući kojem je srpska vojska potukla >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Osmanlije, zaslužuje da bude sačuvana od zaborava, te podsetila da je Amet Ametović zbog svojih podviga odlikovan Karađorđevom zvezdom sa zlatnim mačevima. Srećko Živković, direktor Doma kulture Roma zahvalio je svima na podršci i učestvovanju u očuvanju uspomene na ovog junaka. (kraj) IS/LJS

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.