Izvor: Glas javnosti, 24.Jan.2009, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Politika - ukratko...

Gradonačelnik na karnevalu

LESKOVAC - Demokratska stranka u Leskovcu kritikovala je gradonačelnika tog grada Gorana Cvetanovića i njegove saradnike iz Srpske radikalne stranke zbog odlaska na festival karnevala u bugarskom gradu Pernik.

- Čelnici grada nastavljaju staru praksu obilaska egzotičnih destinacija, festivala i vašara u situaciji kada je gradska kasa hronično prazna - navodi se u saopštenju DS-a.

U kabinetu gradonačelnika agenciji Beta je >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << rečeno da je gradonačelnik sa saradnicima juče ujutru otputovao na karneval u Pernik radi lobiranja za prijem Leskovca u Međunarodnu asocijaciju karnevalskih gradova.

Saglasnost

BEOGRAD - Skupština Srbije dala je juče saglasnost na Poslovnik Državne revizorske institucije (DRI) i na akta poverenika za informacije od javnog značaja, prenosi Tanjug.

Poslovnik DRI predstavlja poslednji od uslova za početak rada te institucije, koja je nadležna za kontrolu potrošnje svih javnih sredstava.

Pravilnik predviđa i da će u službi poverenika biti 35 radnih mesta sa ukupno 69 izvršilaca, od kojih su osam državni službenici na položaju.

SRS blokirala rad odbora

BEOGRAD - Poslanici Srpske radikalne stranke juče su po drugi put blokirali početak sednice Odbora za poljoprivredu kojim je predsedavao naprednjak Zoran Mašić, prenosi Beta.

Radikali, koji su i na sednicu tog skupštinskog tela došli u velikom broju, osporavali su pravo Mašiću da predsedava odborom.

Prvi put, radikali su blokirali početak sednice odbora u podne, a potom i u 14.00, a rad tog skupštinskog tela ometali su praveći buku i pevajući „Sprem’te se, sprem’te, četnici“.

Tutin opet uz Šešelja

TUTIN - Nakon raskola u Srpskoj radikalnoj stranci, opštinski odbor partije u Tutinu bio je jedan od prvih koji je stao uz Tomislava Nikolića, ali se sada - vratio radikalima, prenosi Fonet.

Učinio je to nakon što je prekjuče ovaj odbor posetio lider novopazarskih radikala i narodni poslanik Milan Veselinović, koji je „dobio čvrsta uveravanja od članstva da će ovaj odbor ostati u okviru SRS“.

- Opštinski odbor u Tutinu funkcionisaće kao i do sada. Ostajemo dosledni programu SRS-a i Vojislavu Šešelju - rekao je za Fonet lider tutinskih radikala Radoslav Milunović.

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

Prazna gradska kasa

Izvor: Danas, 23.Jan.2009, 21:37

Opštinski odbor Demokratske stranke u Leskovcu u jučerašnjem saopštenju najoštrije osuđuje, kako se navodi, neodgovorno i bahato ponašanje gradonačelnika dr Gorana Cvetanovića i njegovih prvih saradnika, koji nastavljaju sa starom praksom obilaska egzotičnih destinacija, festivala i vašara.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.