Političar koji je odlučio da postane pisac jer više nije mogao da radi šta mu drugi kažu

Izvor: juGmedia, 02.Okt.2018, 14:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Političar koji je odlučio da postane pisac jer više nije mogao da radi šta mu drugi kažu

Nekadašnji direktor leskovačkog “Vodovoda” Zoran Stojanović, koji je i pred sudom morao da se brani da nije odgovoran  za havariju na Centralnom postrojenju za prečišćavanje otpadnih voda, odlučio je da se zauvek povuče iz politike, a protiv svakog mogućeg stresa, kako sam kaže, bori se pisanjem.

Nedavno je iz štampe izašao Stojanovićev novi roman „Razdelnica“.

Radnja se odvija u okupiranom Novom Sadu i Beogradu i priča o moralnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << pustoši i bedi, tipičnim za silnike, nasuprot neuništivoj veri potlačenih u vlastiti identitet. Reč je o romansiranoj priči koja podseća da su istina i humanost svevremene, uzvišene vrednosti i osnova čovečanstva”, objašnjava Stojanović.

Kako kaže, odlučio je da se u potpunosti posveti lepoj reči jer je lakše i lepše biti pisac nego političar.

Zato što si kao pisac iskren sa osećanjima i prenosiš ih otvoreno i bez stega, a kao političar moraš da radiš šta ti drugi kažu”, zaključuje Stojanović.

Do sada je objavio dve zbirke pesama, jednu zbirku priča, a “Razdelnica” mu je četvrti roman.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.