Pokret pravda i razvoj: Viša poslovna škola puna inspektora

Izvor: juGmedia, 18.Mar.2013, 23:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokret pravda i razvoj: Viša poslovna škola puna inspektora

LESKOVAC – Pokret pravda i razvoj saopštio je danas da je direktor Više poslovne škole strukovnih studija u Leskovcu Žika Stojanović objasnio da se  tražene informacije o visini autorskih honorara profesora ne mogu dostaviti jer su službenici zauzeti oko inspektora i revizora.

“Dobili smo odgovor u kome se navodi da škola nije u mogućnosti da nam dostavi tražene podatke u zakonom  predviđenom roku zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << povećanih tekućih poslova i kontrola od strane Interne revizije i Upravne inspekcije Ministarstva prosvete i kontrole inspektora Policijske uprave u Leskovcu”, navodi se u saopštenju Pokreta sa potpisom Dejana Petrovića.

Pokret je od Više poslove škole još 19. februara 2012. godine, po Zakonu o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja,  tražio informacije o visini isplaćenih honorara, ali odgovor nije dobio. Istu sudbinu doživeo je i zahtev od 26. februara ove godine.

“Direktor Stojanović je prvo navodio da je visina autorskih honorara profesora poslovna tajna i da je to razlog što ih ne može javno saopštiti, a sada navodi druge razloge… Od direktora očekujemo da ipak pruži tražene informacije o raspolaganju javnim i studentskim novcem i resursima, jer je to ujedno i najbolji način da visokoškolske ustanove daju doprinos, kako afirmaciji ideje transparentnosti kao efikasnog mehanizma za borbu protiv korupcije na svim nivoima, tako i sopstvenom ugledu i autoritetu”, zaključuje se u saopštenju Pokreta.

(Kraj)mil

Nastavak na juGmedia...






Povezane vesti

Pokret pravda i razvoj: Viša poslovna škola puna inspektora

Izvor: OkRadio.rs, 19.Mar.2013, 09:46

Pokret pravda i razvoj saopštio je danas da je direktor Više poslovne škole strukovnih studija u Leskovcu Žika Stojanović objasnio da se tražene informacije o visini autorskih honorara profesora ne mogu dostaviti jer su službenici zauzeti oko inspektora i revizora. “Dobili smo odgovor u kome...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.