Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ prerasta u stranku

Izvor: JUGpress.com, 10.Dec.2016, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokret „Dosta je bilo – Saša Radulović“ prerasta u stranku

LESKOVAC

Povodom otvaranje okružne kancelarije u Leskovcu (zanatski centar „Graditelj“ na Milnskoj ulici), i najave prerastanja pokreta u političku stranku, Leskovac je posetio i održao konferenciju za novinare Dušan Pavlović, potpresednik Pokreta „Dosta je bilo – Saša Radulović“ i narodni poslanik.

“Nadam se da ćemo sada kada imamo >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << kancelariju i loklani tim na okrupu, u budućnosti u Leskovcu imati značajnije rezultate. „Dosta je bilo“ se pretvara u političku stranku, u februaru će biti održana Skupština stranke na kojoj će biti doneta odluka o osnivanju stranke, dok će lokalni odbori postati ogranci te stranke. Principi koje pokret podržava ostaju isti kao i ranije, neće se ništa menjati, a naš glavni cilj je da oslobodimo Srbiju od partokratije, odnosno od političkih stranaka koje misle da je država njihovo privatno dobro koje oni mogu da eksploatišu, da koriste, a sve to sve plaćamo mi, obični građani” , rekao je Pavlović.

On je dodao da će stranka na lokalu imati iste principe preogovanja oko lokalnih koalicija kao i u Beogradu, kada je porekt pokušao da pregovara o koalicijama. P

avlović je podsetio da je na Vračaru Pokret „Dosta je bilo“ sa DS-o, SDS-om  i Novom strankom skoro napravio dogovor o koaliciji, koji je propao zbog toga što je jedan član LDP-a prešao na drugu stranu i podržao koaliciju Napredne stranke.

Postignut je dogovor da budžet opšine Vračar bude transparentan, da se objavljuju svi ugovori koje opština poptiše na veb sajtu, da se popiše imovina i sva dugovanja.

“Ako ikada budemo u poziciji da i u Leskovcu pravimo loklanu vlast, to će biti isti principi kojih ćemo se držati i kao politička stranka, istakao je Pavlović.

Vezano za poredstojeće predsedničke izbore, Pokret „Dosta je bilo“ je za to da opozicione stranke naprave dogovor i daju jednog svog zajedničkog kandidata za predsedničke izbore, dok bi se drugi kandidovao za gradonačelnika Beograda.

“Pošto u Beogradu naprednjaci imaju dosta šansi da izgube, mnogo više nego na nivou Republike, taj dogovor bi bio dobar, zato što bi ti kandidati podržali jedni druge i mogla bi da se napravi jedna koalicija koja bi takođe činila deo tog paketa, od levih, preko stranaka centra do desnih stranaka. To bi zapravo bio dobitan paket koji bi mogao ozbiljno da uzdrma vlast Aleksandra Vučića i napredne stranke. Probaćemo da razgovaramo sa strankama i kandidatima koji se pominju kao najznačajniji, i videćemo šta ćemo uspeti da uradimo, rekao je Pavlović.

Odluka o tome koja bi to bila osoba koju bi podržale opozicine stranke (gde se ne računa LDP jer, kako je rekao Pavlović,  nije opoziciona stranka), i koja bi imala najviše šanse da pobedi kandidata naprednjaka, bila bi doneta  na osnovu istraživanja koje bi se sprovelo.

Pavlović smatra da parlamentarnih izbora zajedno sa predsedničkim ipak neće biti.

“Sa stanovništa racionalnosti potpuno je besmisleno da oni budu održani nakon godinu dana, ali nikada niste sigurni. Mislim, kada je remijer u Skupštini nagovestio da će biti parlamentarnih izbora, da mu je to više možda izletelo kao neka vrsta podsvesne želje da na tim parlamentarnim izborima počisti celu opoziciju, pošto ima par opozicionih stranaka u parlamenu koje ga jako nerviraju, i mislim da bi bio mnogo srećan kada te stranke ne bi bile tu. Da li će tu želju sprovesti do kraja, teško je reći, prokomentarisao je Pavlović.

Na naše pitanje kakvom infrastrukturom pokret raspolaže u Srbiji, obzirom da prertasta u stranku, i da li su pokriveni svi delovi zemlje, Pavlović je odgovorio:

-Još uvek ne, mi smo mlada organizacija, ne koristimo novac poreskih obveznika u smislu nelegalnog izvlačenja iz javnih fondova, kao mnoge druge stranke. Do aprila smo bili isključivo volonterska organizacija, otkad smo ušli u Skupštinu dobijamo novac od države. Imamo loklane odbore u 30-tak većih mesta,a što se tiče ostalih mesta tu nam ostaje da radimo i pravimo nove odbore.

Inače, u ovkiru posete Leskovcu, 9. decembra u večernjim satima profesor Dušan Pavlović promovisao je svoju knjigu „Mašina za rasipanje para“ u klubu „Marfi“ u Leskovcu.

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Dosta je bilo: Otvorena okružna kancelarija

Izvor: juGmedia, 11.Dec.2016, 03:12

LESKOVAC – Gradski odbor pokreta „Dosta je bilo – Saša Radulović“ danas je organizovao prijem povodom otvaranja okružne kancelarije u Leskovcu i tom prilikom najavljeno je prerastanje ovog pokreta u stranku...Prijemu su pored članova i simpatizera, prisustvovali predstavnici političkih partija...

Nastavak na juGmedia...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.