Izvor: JUGpress.com, 30.Dec.2018, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokloni za decu Udruženja samohranih roditelja

LESKOVAC

Deci iz Udruženja samohranih roditelja podeljeni pokloni i upriličen susret sa Deda Mrazoma i knji\evnicima Vilindara Humanitarna organizacija umetnika Vilindar, humanitarna  muzičke grupe „Kolege“, aktiv žena Snage Srbij iz Niša organizovali  je danas podelu poklona deci iz Udruženja samohranih majki. Uz podelu poklona mališani su imali priliku da se druže sa  deda Mrazom i Baba Mrazicom a sve to bilo je začinjeno muzikom humanitarne  muzičke grupe >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << „Kolege“.

Kako je rekla Tatjana Bogdanović ,zahvalnost za održavanje jednog ovakvog susreta sa decom samohranih roditelja omogućila je Klinika za stomatologiju koja je  ustupila amfiteatar gde su se deca družila, zabavljala, slikala sa Deda Mrazom i piscima.

„Odlučili smo se da obraujemo mališane . Našoj akciji su se pridružili aktiv žena Snage Srbije koji su prikupili garderobu za decu koja je prosleđena udruženju samohranih majki. U ovoj akciji ima i duhovnosti u svetu ovome  i želim da se deca okrenu duhovnim vrednostima i da od malena osete akademski duh i atmosferu. U muzičko umetničkom programu učestvovali su humanitarni bend „Kolege“ a u književnim deliu pisci Emilija Ostojić, Zoran Maslaković i Tatjana Bogradović“.

Ovo nije prvi put da za praznike Vilindar organizuje susrete sa Udruženjem samohranih roditelja.

„ Ovo je jedna od niza akcija koju radimo sa dr Tatjanom Bogdanović i Vilindarom . U našem udruženju imamo 791 samohranu majku i preko 2000 deteta. Prezadovoljni smo što su se naše dečice setili i ovog puta  pred Novu godinu. Na ovaj način naše samohrane majke vide da nisu zaboravljene i zapostavljenje od zajednice i društva rekla je Biljana Jovanović iz UdruŽenja samohranih majki Niš.

Dragana Ignjatović Crnatović,  medicinska sestra i humanitarni radnik i jedna od učesnica ovog susreta organizovala je prikupljanje garderobe za mališane. Organizovali smo humanitarnu akciju darivanja garderobe socijalno ugroženim porodicama u Nišu , onim porodicama koje nisu u mogućnosti da deci obezbede baš sbe , predsednica Aktiva žena Snaga Srbije za opštinu Pantelej.

Dejan Rajčić osnivač humanitarnog benda „Kolege“ prezadovoljan je što su svojom muzikom uspeli da izmame osmeh mališanima i podstakli ih na igru i ples sa svojim drugarima i Deda Mrazom.  Kaže da će u duhu imena svog benda podržati svaku humanitarnu aktivnost, posebno kada se radi o mališanima.

Danas je susretu na Klinici za stomatologiju prisustvovalo preko 30 dece i dvadesetak roditelja, baka i deka.  Roditelji kažu da je ovako druženje „prelepo“ pogotovo za decu a devojčici  Nini  se najviše dopada Deda Mraz i Baba Mrazica i poklone koji su dobili.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.