Pogoršava se situacija ne teritoriji Jablaničkog okruga

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Nov.2020, 09:50

Pogoršava se situacija ne teritoriji Jablaničkog okruga

Epidemiološka situacija na teritoriji celog Jablaničkog okruga se pogoršava, a u kovid bolnici u Leskovcu nalazi se 135 pacijenata od kojih su 102 na kiseoniku.

U opštini Vlasotince 17. dan na snazi je vanredna situacija. Od početka meseca, korona virus potvrđen je kod 375 osoba, od toga 250 u poslednjih deset dana.

I u opštini Medveđa je izuzetno teško, 103 osobe od početka meseca. Od sutra u toj opštini neće raditi predškolska ustanova.

Na području >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Leskovca 684 osobe su inficirane, dve trećine poslednjih deset dana.

Direktor opšte bonice Leskovac Nebojša Dojčinović kaže za RTS da je situacija jako nepovoljna.

"Trenutno je 135 pacijenata u kovid bolnici, 102 na kiseoniku. Ovde kod nas su i najteži pacijenti. U bolnicu su primljeni pacijenti sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom. Imamo još nekih pedesetak mesta, pa se spremamo da i možda neka druga mesta adaptiramo u kovid", kazao je Dojčinović.

Ističe da u bolnici ima oko 60 ljudi koji su pozitivni, dvoje na bolničkom lečenju.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.