Pogled Beograđanke na Leskovac

Izvor: JužneVesti.com, 09.Feb.2024, 18:12

Pogled Beograđanke na Leskovac

Sticajem životnih okolnosti put me često navede u posetu vašem gradu.

Ceo svoj život sam u Beogradu, ali zbog potrebe posla, a i iz ličnog zadovoljstava, proputovala sam mnogo zemalja i posetila mnoštvo gradova i moram priznati da takav "Divlji zapad" nigde nisam srela (možda u bliskoistočnim zemljama što se saobraćaja tiče, ali mislim da je glupo da se poredimo sa njima).

Pošto posle svakog mog dolaska u Leskovac, bes i razočarenje eksponencijalno >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << raste i osećam potrebu da vam, iz najbolje namere, skrenem pažnju na tri stvari.

Biću kratka, da vam ne oduzimam vreme.

Plan je da za predstojeće praznike provedemo u Leskovcu i pokusavamo da dobijemo informacije o radnom vremenu, rekreativnim terminima i dodatnim paketima za bazen, a zanima nas i kuglana. Međutim, na dva broja telefona niko danima ne odgovara. Niko ne reaguje ni na mejl. Poslovno? 2024. godina.

Vozač sam već 35 godina, ali ono što viđam i šta doživljavam u Leskovcu, može da se sretne samo na Bliskom istoku. Apsolutno nepoznavanje i neprimenjivanje saobraćajnih propisa. Neverovatno! Svaki prelazak ulice, kao pešak, jednak je ruskom ruletu. Jedan od primera - na zeleno svetlo za pešaka, vozači koji imaju uslovnu strelicu za skretanje, jure po pešačkom pešaka da ga udare što naravno prati i ceo asortiman psovki.

Niška ulica - bez komentara. Realno, na ulicama Leskovca su policajci mnogo vidljiviji nego u Beogradu, ali čemu služe?

Uglavnom u ugostiteljskim objektima. Ovo postoji još samo kod vas. Mogla bih da navodim mnogo primera, ali kao što rekoh, necu da dužim.

Žao mi je što Leskovac ima potencijala da bude lep i prijatan grad, ali mi je stvarno žao što se svaki put iz Leskovca vratim sa gorkim ukusom u ustima.

Par stvari koje sam navela su vrlo lako rešive. Potrebno je samo malo rada i dobre volje, da bismo se mi, gosti u vašem gradu lepše osećali i da bismo vaš grad doživeli kako dolikuje, a ne kao Divlji zapad. Nisam jedina koja tako misli. Nažalost, ovako mišljenje deli dosta ljudi iz okruženja.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.