Izvor: JUGpress.com, 17.Jul.2023, 22:29

Podrška obrazovanju dece iz porodica nižeg socioekonomskog statusa

LESKOVAC

Osnovna škola “Petar Tasić” u Leskovcu u saradnji sa Ekumenskom humanitarnom organizacijom realizuje projekat „Podrška obrazovanju socijalno deprivirane dece i mladih u Srbiji“. Radi se o podršci u obrazovanju dece koje dolaze iz porodice nižeg socioekonomskog statusa. Cilj projekta je da se poboljšaju šanse i uspeh u obrazovanju dece iz siromašnih porodica i onih koji pripadaju posebno ranjivim >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << kategorijama poput pripadnika romske nacionalne manjine. Učenici su, školske 2022/23. godine, dobili kompletni školski pribor i đačke torbe, kao i besplatnu užinu tokom cele školske godine. Imali su dodatne časove iz različitih nastavnih predmeta, kao i radionice prilagođene njihovom uzrastu i mogućnostima, a u cilju njihove motivacije za postizanje boljeg uspeha i nastavak školovanja. Osnovna škola „Petar Tasić“ je u sklopu projekta od Ekumenske humanitarne organizacije dobila didaktički materijal za realizaciju radionica, kao i nastavna sredstva i nastavnu tehnologiju. Po planu realizacije projekta nenovčano su nagrađena tri učenika uključena u projekat, a koji ispunjavaju uslove projekta. Učenicima su dodeljena dva mobilna telefona i gitara, a škola je dobila pet geografskih karti za potrebe nastave geografije.

Inače, škola je uključena u još pet projekata koji se trenutno realizuju. Svi su usmereni prvenstveno ka podršci učenicima i obezbeđivanje povoljnijih materijalno-tehničkih uslova nastavnog rada u školi. (kraj) IS/LJS

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.