Podeljeni ugovori poljoprivrednicima iz Porečkog kraja

Izvor: JUGpress.com, 22.Dec.2018, 16:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podeljeni ugovori poljoprivrednicima iz Porečkog kraja

LESKOVAC-VUČJE

Ugovori za podršku 176 registrovanih poljoprivrednih proizvodjača iz Porečkog kraja podeljeni su danas u Vučju.

Za ove mere podsticaja biće uplaćeno 4,4 miliona dinara do kraja tekuće godine, obećao je gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović.

“Iskreno da vam kažem, čekamo transferna sredstva iz Beograda ali, i ako ih ne bude, novac će vam biti uplaćen. Ali, ja nekako >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << više volim da plaćamo od ovog novca koji stiže iz Beograda jer svaki taj dinar zlata vredi”, rekao je Cvetanovič.

On je dodaoda je u Fondu za razvoj poljoprivrede ove godine bilo 24 miliona dinara i da su parvo na subvencije ostvarila 722 registrovana poljoprivredna gazdinstva.

“Poljoprivredu moramo tretirati kao kičmu privrednog razvoja našeg kraja jer je naše područje pogodno za uzgajanje mnogih poljoprivrednih kultura”, rekao je Cvetanović i najavio da če ostali ugovori biti podeljeni narednih dana.

U ime poljoprivrednih proizvodjača zahvalio se Srdjan Mladenović iz Todorovca.

On je za sebe rekao da se poljoprivredom bavi “dugi niz godina” i da “gaji ratarske kulture na površini većoj od šezdeset hektara i da ima farmu sa mlečnim kravama.

Podsticajna sredstva koristi za modernizaciju proizvodnje na svom gazdinstvu.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.